С куп медали се завърнаха гимнастичките на СКГ „Александър Фотев“ (Свиленград) от турнирът „Седемте тепета“, който е част от календара на БФГ. Надпреварата се проведе в Пловдив за осми път. В нея се включиха 147 деца от 11 отбора в цяла България.

Въпреки лошите условия, при които тренират гимнастичките от свиленградския клуб „Александър Фотев“, те не спират да показват добри резултати.

Пробих с много труд и старание

Маргарита Петрова е от Свиленград. Дъщеря е на известните треньори Огнянка и Митко Петрови. Под ръководството на покойната ѝ вече майка отборът ни по гимнастика е завоювал купища медали, а славата на града ни се носеше в спортните среди из цяла България. Баща ѝ пък Митко в момента е на 77 години, като през 65 от тях колоезденето е неизменна част от живота му. Бил е състезател, а в последствие и треньор. Бил е треньор на националния отбор на страната ни при юношите старша възраст, а по-нататък и помощник треньор на националите при мъжете. Защо разказвам всичко това... Защото с такива родители е просто неизбежно Маргарита да реши да се занимава с нещо друго освен със спорт. В момента е успешен треньор в Англия. Ето какво сподели тя в интервю за stmost.info:

gimnОлимпийски шампион се качва на успоредката заради фоторепортер на „Старият мост“

Състезателките на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ завоюваха поредни отличия на международния турнир „Любчо Солачки“, който се проведе в Благоевград.

С медали се завърнаха гимнастичките от СКГ „Александър Фотев“ от силно състезание в Стара Загора. В XV-ия Турнир по спортна гимнастика под надслов „Гимнастика за всички“ се включиха отбори от София, Търговище, Хасково и Стара Загора.

gimnСъстезателката на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ Юлияна Апостолова се класира на пето място в многобоя във възрастовата група до 10 години на провелия се в Нови Сад международен турнир.

gimnastikaЕмилия Ангелова и Юлияна Апостолова сред 6-те в националния отбор

Две състезателки на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ - Емилия Ангелова и Юлияна Апостолова, ще представят България на европейско състезание през декември в Нови Сад.