23
Чет, Сеп
26 Нови статии

Движението в платното за ГКПП Капитан Андреево на автомагистрала „Марица“  в участъка между 27-ми и 29-ти км ще е поетапно в една лента, съобщават от АПИ. За ремонт на дилатационните фуги  на мостово съоръжение при 29-ти км на автомагистралата от днес се ограничава преминаването по активната лента и трафикът ще е в изпреварващата.

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица, напомнят от офиса на НАП в Хасково. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили съответно в годишната декларация за облагане доходите на физическите лица и декларацията за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

90% от случаите са получили разрешение от първото обаждане

Над 600 000 запитвания са приели експертите от НАП от началото на годината досега по телефон и с имейл чрез Информационния център на Агенцията. Това е с 20% повече отколкото през миналата година, отбелязват от НАП и отчитат, че повишеният интерес на гражданите и фирмите е свързан с възможността бързо и без необходимост от лично посещение да намерят отговор на въпроса си, само с позвъняване или по електронна поща.

Изплатената помощ от НАП е в размер на 1,6 млн. лв.

150 дружества от област Хасково са получили подкрепа по програмата за оборотен капитал в общо трите нейни фази от началото й досега, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите в града. Общият размер на предоставената им чрез НАП безвъзмездна помощ е в размер на 1 600 787 лв.

Всяка фаза на програмата, напомнят от офиса в Хасково, беше свързана с подпомагането със средства за оборотен капитал на фирми, чиято дейност или обекти са били преустановени или ограничени в резултат на една или повече заповеди на министъра на здравеопазването, вследствие на пандемията COVID-19. Отпускането на помощта на малки и средни предприятия се предоставя при наличие на преустановяване на дейността, т.е. когато същото е в резултат на издадените заповеди на здравния министър и е допустимо само за оборота, пряко относим към преустановената дейност.

Общо 7007 дружества в страната са получили досега подкрепа с оборотен капитал, съобщават още от НАП. Безвъзмездната помощ, изплатена им в трите фази, е за малко повече от 131 млн. лв.

В хода на програмата, всички одобрени кандидати се оповестяваха своевременно в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

64 166 лв. е заделила общината за нов лек автомобил

98 635 лв. отделя община Любимец за снегопочистване и обезопасяване срещу хлъзгане на общински пътища на територията на общината Любимец и на републиканските пътища в границите на града през наближаващия зимен сезон. Чрез обществена поръчка си търси фирма за почистване от сняг и лед с високо проходима техника и разпръскване на минерални материали и химични вещества . Грижа ще бъдат и пътищата до помпени станции за питейно водоснабдяване на град Любимец и с. Оряхово. Общинската пътна мрежа има обща дължина 35,9 км.,а републиканските пътища в границите на град Любимец са около 5 км. Времето за реакция при снеговалеж не може да бъде по-дълго от 40 минути от подаване на сигнал за възникнала утежнена пътна обстановка от страна на определено длъжностно лице, и при натрупана снежна покривка с дебелина не повече от 3 см, уточнява общинската администрация.

Междувременно общината обяви намерението да закупи един фабрично нов, неупотребяван лек автомобил . Предвидената сума е 64 166 лв. СМ

Изкупуват червените сортове 70-80 ст./кг, белите - 50-60 ст./кг

Гроздоберът в Свиленградската община стартира с пълна сила. В събота и неделя прибираха реколтата си както големи производители, така и дребни собственици на лозя. Топлото и сухо време благоприятстваше беритбата, а прогнозите за дъждове в следващите дни накараха стопаните да побързат.