06
Пон, Фев
23 Нови статии

Празници по селата за Трифон Зарезан и Кукеровден също влизат в програмата

Авторският фарсмюзикъл "Две жени, без да се брои мъжът" на Недялко Йорданов ще гостува на сцената на читалище "Просвета" в Свиленград на 8 февруари. В постановката ще участват Ирен Кривошиева и Роси Русева. Билетите вече са в продажба на касата на читалището, като са по 10 и 12 лева. Повече информация може да получите на тел. 0379/ 7 13 71.

Едва ли има дом в България, в който да не са използвани лекарства, създадени в основаният от него институт

Днес, когато кризата с липсващите лекарства се задълбочава и репортажите за това вървят един подир друг, екипът на „Старият мост“ иска да ви припомни за забравен от мнозина учен. Той е бащата на българската фармация. Едва ли има дом в България, в който да не са използвани лекарства, създадени в основания от него институт. Между тях са прениламин, фурантрил, пирамем и емовит, темпалгин, трибестан и много други. Той е роденият в Свиленград акад. Любомир Желязков – човекът, който направи страната ни световна сила в лекарствата.

Идва краят на 2022 и с това неминуемо започваме да гледаме календара за следващата година за дните, в които ще работим и почиваме. 2023 не е високосна година и има 365 дни. От тях 248 са работни, 16 са официални празници и 101 се падат уикенд.

От 18 ноември „Български пощи“ стартира традиционния детски конкурс „Най красиво писмо до Дядо Коледа“. Крайният срок за изпращане на писмата е 16 декември.

Кампанията се провежда по инициатива на Студентския съвет към СУ "Св. Климент Охридски", чийто председател е свиленградчанинът Радослав Христов

Една минута може да направи Коледата вълшебна. Именно тази цел си поставят организаторите на "Минута за Коледа" за осма поредна година, в лицето на Студентски съвет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", чийто нов председател от скоро е свиленградчанинът Радослав Христов.

Стадо от овце и кози дни наред пасе тревата в парк „Младежки“ в Свиленград. За това сигнализираха наши читатели. Хората недоволстват от случващото се, като споделят, че заради животните децата се страхуват да играят на поляната, която е точно до фитнеса на открито и рампата за скейтборд.