23
Нед, Ян
23 Нови статии

Известният режисьор от Свиленград Николай Скерлев се венча за избраницата си Веселина Узунова, научи „Старият мост“. Двамата влюбени се врекоха един на друг на 12 януари в храм „Светите Архангели“ в Хасково. Тържеството пък бе в ресторант „Алафрангите“. Кумове на младото семейство станаха един от пионерите в звукозаписа в България и колега на Ники от фирма „Пайнер“ – Ленко Драганов, и съпругата му Росимира.

Пред Александър Кадиев и Десислава Стоянова свиленградчанинът разкри, че на престъпулката си хванал най-напред фотоапаратът

С пространствено интервю в предаването „Преди обед“ по националната телевизия Btv фоторепортерът Христо Русев отбеляза 14 години от професионалния си път. Със своите 28 години той е един от най-младите фоторепортери в България. Израства в Свиленград, където прави първите си стъпки в професията, а именно в редакцията на „Старият мост“.

Портрет на Васил Левски е изографисан върху стена на къща, намираща се на ул. „Васил Левски“ в Свиленград. До главата е изписан цитат на Апостола: Дела трябват, а не думи! Композицията включва и българското знаме.

Добре запазеният текст зове за помощ на болно дете от чирпанско село

Пусната преди шест години бутилка с писмо бе намерена между стария и новия мост на река Марица в Свиленград.

Публикацията на „Старият мост“ за скалната църква край с. Михалич предизвика голям интерес, най-вече заради името й „Свети Пантелеймон“. Много читатели се чудеха откъде е дошло това име, а някои направо отказваха да приемат, че храмът наистина се казва така.