31
Вт, Апр
38 Нови статии

Двамата дойдоха на пункта, за да се уверят на място, че няма проблем с трафикът на камиони

Бойко Борисов: Мерките, свързани с коронавируса, не са игра на криеница

Премиерът на България Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов посетиха ГКПП Капитан Андреево днес сутринта. Двамата дойдоха на пункта, за да се срещнат с представители на турската държава във връзка с тежкотоварният трафик. От турска страна на границата присъстваха валията на Одрин Екрем Kаналп, посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок и гранични власти.

Групата на общинските съветници от ПП ГЕРБ – Свиленград дарява трудовите си възнаграждения за месец март 2020година, както и ще направи и допълнителни лични дарения, които ще бъдат използвани за нужди на жители на община Свиленград, засегнати по различен повод и причини от заразата с COVID – 19. Това съобщиха от местната структура на Бойко-Борисовата партия.

Транспортният бизнес съдейства за решаване на кризата, но призовава за спешно решение на проблема 2000 бутилки вода от 1,5 л, 5000 кроасана, 1000 маски, 1000 чифта ръкавици и 1000 дезинфектанта ще бъдат осигурени за блокираните на границата с Турция шофьори на камиони от Съюза на международните превозвачи (СМП) у нас. Помощта е безвъзмездна и се предоставя от членовете на браншовата организация в съвместна акция с Областната дирекция на МВР в Хасково.

Всички църковни камбани в общините Свиленград и Любимец ще бият в продължение на 10 минути тази вечер в 20. 00 часа, информират от митрополията в Стара Загора.

Жената разбрала от сайта на „Старият мост“, че я издирват, и се предала

Наказателно дело е образувано срещу 19-годишна жителка на гр. Любимец, която не е спазила задължителната карантина срещу разпространение на коронавируса, съобщиха от прокуратурата.

Всички общински съветници на ГЕРБ – Свиленград се включиха в кампанията

31 са досега записалите се доброволци да помагат на нуждаещи се в борбата с коронавируса в Свиленград. Сред тях са всички 16 общински съветници от ГЕРБ.

С пълно единодушие – 201 гласа „За“ и нито един „против“ или „въздържал се“, депутатите одобриха предложението на Министерски съвет за въвеждане на извънредно положение в цялата страна. Мярката е срещу разразстващите се случаи на заболели с коронавирус. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 13 април. По време на дебатите стана ясно, че първоначалното предложение е било извънредното положение да бъде безсрочно, но то не е срещнало одобрението на една част от депутатите.