11
Нед, Апр
22 Нови статии

Всичко за провелите се парламентарни избори: Резултати с таблици за вота по секции в общините Свиленград и Любимец, мнение на лидера на БСП в Свиленград

16, 11 % е избирателната активност към 10.00 ч. в община Свиленград в изборите за народни представители. В сравнение с процента на гласувалите в страната това е относително висока избирателна активност.

Районната избирателна комисия в Хасково определи избирателните секции по общини, в които на 4 април ще гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването.

За надпреварата бяха изпратени 34 есета и 46 презентации

Есето на шестокласника от ОУ „Иван Вазов“ в Свиленград Теодор Тодоров бе класирано на първо място във възрастова група V – VII клас в националния конкурс „Завещано от Апостола“. Преподавател по Български език и литература на Теодор е Огнянка Петрова.

През април стартира работата по ремонт на път I-8 от с. Генералово към Свиленград /старият международен път/, съобщиха от Областна администрация – Хасково.

30 млн. лева е финансовата рамка на общината за 2021 г. За пръв път се залагат немалко средства и за селата

С 30 226 767 лв. - рекордно голям бюджет, ще разполага Община Свиленград през настоящата 2021 г. Финансовата рамка е с близо една трета по-голяма от миналогодишната, става ясно от внесения за обсъждане и гласуване в Общинския съвет проект.