23
Вт, Юли
36 Нови статии

Колоездачи от Свиленград се завърнаха с куп медали от купа „Долчини“ - eднo от нaй-пpecтижнитe cъcтeзaния в ĸaлeндapa нa фeдepaциятa пo ĸoлoeздeнe. Taзи гoдинa в двyднeвнaтa нaдпpeвapa yчacтвaха колоездачи oт Cъpбия, Moлдoвa и Гъpция.

300 колоездачи се включиха в юбилейната двадесета международна колоездачна обиколка „Европа на колела”, организирана от община Свиленград в чест на Деня на Европа – 9 май.

Още един свиленградчанин успя да завоюва сребърен медал в третия кръг на Купа "България" на писта. Това е талантливият ни състезател Веселин Георгиев, който от тази година кара за отбора на Несебър.

Свиленградчанините Николай Михайлов и Митко Петров бяха наградени със статуетки на церемония в Пловдив по случай 120 години колоездене в България. Отличията им се присъждат за съществен принос в развитието на българското колоездене. Призовете бяха връчени лично от председателя на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов.

На престижно състезание в Сърбия свиленградчанинът се окичи с бронзов медал

Талантливият колоездач Павлин Льондев все повече и повече показва, че има заслужено място сред най-добрите в спорта. Този път свиленградчанинът пожъна голям успех и зад граница.

Завърши 3-ти кръг от Купа “България” – ПИСТА за мъже и юноши старша възраст , което се проведе днес (25 февруари) на колодрума в Пловдив.

Талантливият свиленградски състезател оглави класацията на шосе, стана трети на писта

Свиленградчанинът Павлин Льондев за пореден път донесе повод за гордост. На 21 януари той бе награден от Българската федерация по колоездене като колоездач на 2022-ра година на шосе при момчетата старша възраст. В същата възрастова група, но на писта, Павлин стана трети.