28
Вт, Май
17 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Талантливият свиленградски състезател оглави класацията на шосе, стана трети на писта

Свиленградчанинът Павлин Льондев за пореден път донесе повод за гордост. На 21 януари той бе награден от Българската федерация по колоездене като колоездач на 2022-ра година на шосе при момчетата старша възраст. В същата възрастова група, но на писта, Павлин стана трети.

Признанието бе извоювано с много усилие и лишения. То идва месец след като Льондев бе „порязан“ и вместо него за спортист на годината в колоезденето в Свиленград бе обявен друг негов съотборник. Поради тази причина от 2023-та година Павлин преминава в друг отбор – „Долчини“ (София).

През 2022-ра година Павлин имаше изключително тежки състезания, на които се класираше все на първите места. Той успя да завоюва 24 медала, като няма нито едно изгубено състезание и е на първо място в ранглистата за момчета старша възраст с 1520 точки. Успехите му се разпростират и извън пределите на България като само 1 секунда го разделиха от първото място на престижното състезание в Германия "Тур де Берлин". След състезанието лично президентът на немската федерацията отишъл при Павлин да го поздрави за таланта и майсторското каране. Успехите му го изкачват на първо място на почетната стълбичка на колоездач на годината при момчетата старша възраст, като разликата между него и вторият е почти 400 точки.