06
Пон, Фев
23 Нови статии

Грипът мощно нахлува в Свиленград и Любимец. Пред аптеките и кабинетите на личните лекари се извиват опашки, показа проверка на stmost.info.

До 20 януари 2023 г. билкозаготвителни пунктове в областите Хасково и Кърджали трябва да представят в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково обобщена информация за изкупените, обработени и реализирани през 2022 г. билки от лечебни растения и техния произход по позволително, както и за складови наличности, съгласно чл. 31 от Закона за лечебните растения.

Супермодерният ядрено-магнитен резонанс „Филипс“ на МБАЛ Свиленград, монтиран наскоро в сградата на поликлиниката, започва работа на 1-ви ноември, съобщи управителят на болницата д-р Димитър Ермов.

В момента се извършва паралелно снабдяване с противогрипни ваксини на общопрактикуващите лекари в страната.

Отличието донесе работата с единствения у нас магнитно-резонансен томограф MAGNETOM Free.Max, който позволява изследване на пациенти с пейсмейкъри и метални импланти

Екипът на Клиника „Медикус Алфа“ бе отличен с награда на Петия конкурс „Иновации и добри практики в здравния сектор“, организиран от в. „Капитал“ и биофармацевтичната компания AbbVie. Награждаването на победителите традиционно бе част от годишната конференция за иновациите на „Капитал“, която тази година се проведе на 8 ноември в „София тех парк“.

Инициативата е в рамките на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца

Стартира програмата за безплатни силанти при децата от 6 до 8 години. Инициативата започва от октомври и ще продължи до края на ноември. Тя се провежда за 12-а поредна година, а финансирането й е от Министерството на здравеопазването.

Служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев отново удължи противоепидемичните мерки в страната. Заповедта му влиза в сила от днес и ще важи до 12 октомври.