19
Сря, Юни
23 Нови статии

Бързо и лесно гражданите могат да проверяват здравния си статус онлайн, напомнят от Националната агенция за приходите.

Девет души с изострена сърдечна симптоматика са потърсили медицинска помощ в спешното отделение в Свиленград заради жегите през вчерашния ден, когато температурата достигна 39 градуса.

С него е гарантирана в максимална степен стерилността и точността на терапията, посочва стоматологът д-р Десислава Георджева

Комфорт, удобна стойка, моментно проследяване и бързина на лечението, различни изследвания и терапии в едно устройство. Всичко това пациентът получава с последно поколение дентални юнити, с които оборудваха стоматологичните кабинети и операционната зала в пловдивската клиника „Медикус Алфа“.

Премиерът Димитър Главчев проведе среща с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, заместник-министъра на образованието и науката Емилия Лазарова и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Днес бяха открити разширението на Отделението по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) и ремонтираният Сектор за белодробни заболявания към Вътрешно отделение в МБАЛ-Свиленград.

От 9 май до 31 юли в България се въвеждат временни противоепидемични мерки във връзка с епидемичното разпространение на коклюш в страната. Това става ясно от заповед на служебния министър на здравеопазването д-р Галя Кондева, публикувана в сайта на ведомството.