24
Нед, Ян
15 Нови статии

С първите пристигнали в гр. Любимец ваксини срещу КОВИД-19 бяха ваксинирани 18 души, работещи в здравеопазването.

Онлайн обучението на децата от пети до дванадесети клас остава до 31 януари. Разрешава се извършването само на практически присъствени дейности, които не могат да се реализират в електронна среда. Това бе решено днес на работно съвещание при премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Болницата в Свиленград е образцова, еталон за здравно заведение, което разполага с всичко необходимо в битката срещу коронавируса. Това заяви пред в. „Старият мост“ зам.-министърът на здравеопазването инж. Слави Пачалов, който бе на инспекция тук в петък.

72 пациенти с коронавирус са оздравели, а 7 са починали от 1 до 13 януари т.г. в свиленградската болница. Това каза за в. „Старият мост“ управителят й д-р Димитър Ермов.

Интересът към ваксинирането срещу коронавирус сред педагогическия и помощния персонал в училищата в двете общини – Свиленград и Любимец, е слаб, показа проучване на в. „Старият мост“.

За последното денонощие петима са новозаразените с COVID-19 в Свиленград. Починали са двама души – мъж на 66 години и жена на 70 години.