20
Пет, Апр
10 Нови статии

   17 600 къса /880 кутии/ контрабандни цигари задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево. Контрабандните цигари са открити в лек автомобил марка "Chrysler", влизащ в страната от Турция, на 12.04.2018 година.

8011 контрабандни текстилни изделия, част от които със знаци на регистрирани търговски марки, на стойност близо 60 000 лева, задържаха митническите и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

 Не се очаква техническите процедури да се отразят на обработката на леки автомобили и автобуси. Няма да спира и обработката на товарни автомобили, съобщиха от Агенция „Митници“.

Близо 2,3 кг златни накити спипаха митничарите на ГКПП Капитан Андреево на 25 март около 4.00 ч. при опит да бъдат нелегално внесени в страната.

  Успешно приключиха техническите процедури по модул „Пътни такси и разрешителен режим" (ПТРР) и системата вече работи на автоматичен режим.

За пореден път в последните няколко месеца Митнически пункт „Капитан Андреево“ е с нов началник. Филип Николов от Митница „Столична“ оглави звеното.

   Досъдебно производство за крупна контрабанда на нелегални цигари поде Окръжната прокуратура в Хасково, съобщиха от държавното обвинение.