20
Пет, Апр
10 Нови статии

Засаждат дръвче в църквата в Сладун в памет на именитата певица

Рекорден брой участници ще се включат в тазгодишното осмо издание на националния тракийски фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“. Музикалната проява ще се проведе на 21 и 22 април в свиленградското село Сладун. Заявки са подали над 90 организации с повече от 110 самодейни групи.

Всеки ден има ухапани от кърлежи

Облаци от комари атакуват пътници и служители на граничния пункт Капитан Андреево. „Спасение от тях няма, хапят до кръв. Махаме с ръце като перки на вентилатори, за да ги отпъдим, но гадините непрекъснато налитат“, оплакват се хората.

2 000 лева глоба отнесе ученик от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ заради това, че управлявал колата си без шофьорска книжка. Това стана по време на симулативен наказателен процес, състоял се в Районния съд в Свиленград на 16 април.

Одрусаха с 6 бона бракониери на риба. Забраняват риболова от 15 април

Мъж и жена са били спипани да ловят шарани с харпун на Ардата. Бракониерският тандем станал жертва на проверка на инспектори от ИАРА-Хасково. Рибните ченгета нанесли своя удар след сигнал от съвестни балъкчии.

30 шофьори бяха санкционирани за превишена скорост на 18 април, когато стартира специализираната полицейска акция „24 часа скорост“. Нарушителите бяха засечени в Свиленград от мобилната камера на катаджиите Даниел Георгиев и Борислав Радев.

Старозагорският митрополит Киприян отслужи празнична света литургия на днешния храмов празник на църквата „Живоприемний източник“ в свиленградския квартал Гебран.