20
Пон, Ян
23 Нови статии

Трима души – двама мъже и една жена, са арестувани в Свиленград при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и служители на сектор БОП – Пловдив, Пазарджик и Смолян, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на България.

ХАС отмени решението на ОбС новата автогара „Бойдеви“ да е начална, междинна и крайна спирка в града

Решението на Общинския съвет за определянето на Автогара „Бойдеви“ за начална, междинна и крайна спирка по маршрута на автобусни линии от общинската, областната и републиканската транспортна схема, имащи спирка в Свиленград, считано от 01.09.2019 г., е незаконосъобразно. Това постанови Хасковският административен съд /ХАС/.

Двамата българи, задържани за трафик 2,840 кг канабис през ГКПП Капитан Андреево, остават в ареста. Постоянната мярка „Задържане под стража“ им бе наложена от Хасковския окръжен съд /ХОС/ в събота следобед по искане на прокуратурата.

Рок дуетът Виктор и Кали от Свиленград достигна №1 в класацията на БНТ 2 „НОВО 10 + 2“. Първото авторско парче на двамата „Първи стъпки“ беше записано преди около 3 месеца, като текстът е на Кали, а музиката - на китариста на дуета Виктор.

 23-ма дрогирани хванати зад волана

Престъпността сред младите хора от общините Свиленград и Любимец расте. Това констатира отчетът на РУП – Свиленград за изтеклата 2019 година. Миналата година непълнолетни са участвали в извършването на 26 престъпления. През 2018 г. пък подрастващи са замесени в 18 нарушения.

 Жители на с. Генералово спасиха бял щъркел от сигурна смърт. Те видели бедстващата птица край р. Марица близо до границата с Гърция и незабавно сигнализирали общинските власти в Свиленград.

Свиленградските криминалисти задържаха мъж за държане на наркотик. Вчера около 15:30 часа на улица „Бенковски“ те са спрели за проверка лек автомобил „Тойота“, шофиран от 31-годишния З. Г. от града.