24
Съб, Авг
10 Нови статии

Общинският съветник от Свиленград Живко Желев, по-известен като Живо Полицая, пак се включва в битката за местния парламент. На предните избори той влезе като независим, но този път ще се кандидатира от партията на Стефан Софиянски „Съюз на свободните демократи“ (ССД).

Два екипа огнеборци спряха пламъците, тръгнали към съседни къщи и дворове

Гараж и лятна кухня се запалиха в свиленградското село Левка днес по обяд. Изгорели са 40 кв. м покривна конструкция и битова техника. Огънят тръгнал от огнище в лятната кухня, на което възрастна жена приготвяла лютеница за зимата.

Неправоспособен и пиян водач е причинил ПТП вчера в Харманли, съобщават от пресцентъра на МВР. Снощи в 22:10 часа на булевард „България“ 23-годишен неправоспособен водач на „Опел“ от с. Копринка, поради неспазване на дистанция, е блъснал движещ се пред него лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 35-годишен свиленградчанин. След удара виновният водач е напуснал произшествието.

61-годишната се хвърлила в реката, страдала от битова депресия

Полицай Георги Чончев от РУП-Свиленград спаси от удавяне 61-годишна жена от Студена, научи „Старият мост“. Случката се разиграла на 20 август на брега на р. Марица откъм кв. Гебран, където хвърлят кръста на Йордановден.

Над 25 застроени и незастроени терени сложени на тезгяха

В самия край на мандата на настоящия кмет на Свиленград Георги Манолов и на общинския съвет над 25 имота в общината са турени на тезгяха за продажба. „Асортиментът“ включва както застроени и незастроени терени, така и урегулирани парцели, лозя, земеделска земя.

За подпомагане на чужденци да пребивават в страната в нарушение на закона е задържан 26-годишен любимчанин, съобщават от пресцентъра на МВР.