21
Нед, Апр
10 Нови статии

Бизнесменът от Свиленград Димитър Делибозов дари над 2 тона ябълки на Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) - Свиленград. Част от плодовете – над 600 кг, бяха дадени на обитателите на Центъра за настаняване от семеен тип в Свиленград и децата от ЦСОП „Стефан Василев“.

Свиленград е външна граница на ЕС и това прави отговорността на жителите му още по-голяма за европейските избори, заяви на среща със симпатизанти тук зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Визитата му в пограничната община бе на 18 април. Цветанов бе придружаван от областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев. Двамата бяха посрещнати от зам.-кметът на Свиленград Мария Костадинова и депутатите Евгения Ангелова и д-р Георги Станков.

37-годишният Георги Христов от Любимец е намерен обесен тази сутрин. Тялото на младия мъж е било открито провесено от моста на р. Бисерска, където се влива с р. Марица. На това място тази година хвърлиха кръста на Йордановден.

Две трети от новородените през 2018 г. в общините Свиленград и Любимец са избънбрачни деца. Това показват данните на Националния статистически институт (НСИ), публикувани на 12 април.

Най-близкият лекарствен пункт през нощта е в Хасково. Нашенци масово пазаруват илачи от Одрин

Без денонощни аптеки остана Свиленград от 1 април. И „Фрамар“, и „Язанова“ прекратиха 24-часовото си работно време. Първата вече е до 24:00 ч., а втората – до 22:00 ч. Ако вечерта спешно някой се нуждае от лекарства, трябва да пътува над 60 километра до Хасково, където е най-близката денонощна аптека, оплакват се наши читатели.

МВР прекрати обществената поръчка за изграждане на три центъра за настаняване на мигранти. Според плановете на вътрешното министерство в кризисен център за бежанци трябваше да се превърнат бившите казарми в Любимец. За целта бе предвиден терен с площ от 15 392 кв. м. Той се намира на ул. „Одрин“ № 73. Новият лагер щеше да бъде при досега съществуващия Транзитен център за бежанци, като се предвиждаше капацитетът му да е 1 088 души.

Демографската криза в общините Свиленград и Любимец продължава и през 2018 г. Това сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ).