22
Пон, Окт
20 Нови статии

С редица инициативи ОУ „Иван Вазов“ се включва в Националната седмица на четеното, която се провежда в цялата страна от 22 до 26 октомври. Кампанията се организира от Министерството на образованието и науката. Целта й е да се насърчава и повишава грамотността на учениците.

Криминалисти от РУП-Свиленград и служители от местния БОП са иззели хероин. На 19 октомври в 18:30 часа на паркинг в с. Капитан Андреево служителите са спрели за проверка микробус „Рено“.

За първи път Трудово-експертна лекарска комисия /ТЕЛК/ ще заседава на място в Свиленград. Това е първата в страната комиси, създадена по силата на новия правилник. На 11 октомври управителят на тукашната поликлиника и на МБАЛ д-р Димитър Ермов е подписал договор за целта с Министерството на здравеопазването.

21-годишен свиленградчанин е задържан от полицията като съучастник в трафика на нелегални. Нашенецът бил арестуван с още трима мъже на 19 октомври.

40-годишен калайджия се обеси в свиленградското село Левка. Трупът на Атанас Василев бил намерен днес, но хора от селото споделиха пред „Старият мост“, че не го били виждали от два дни. Тялото било намерено в един от самалъците в селото. То е откарано за аутопсия в Хасково. По неофициална информация мъжът сам сложил край на живота си, тъй като нямало следи от насилие.

Спешно заседание на Областната епизоотична комисия бе проведено днес. Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ е обявено огнище на инфлуенца-птичи грип в два животновъдни обекта в землището на с. Войводово. Обектите са промишлени, за отглеждане на бройлери и за патици – мюлари.