20
Пет, Апр
9 Нови статии

 Интервю със свиленградския адвокат Иван Иванов, публикувано във в. „Старият мост“, е включено в учебните материали по право на Европейския съюз.

 240 лв. годишно е началната тръжна цена за 10 дка край Капитан Андреево

Поземлен имот от 10 133 кв. м край свиленградското с. Капитан Андреево да бъде отдаден под наем, предлага кметът на общината инж. Георги Манолов в докладна записка до Общинския съвет. Парцелът е частна общинска собственост и първоначално бе обявен за продажба.

Всеки ден има ухапани от кърлежи

Облаци от комари атакуват пътници и служители на граничния пункт Капитан Андреево. „Спасение от тях няма, хапят до кръв. Махаме с ръце като перки на вентилатори, за да ги отпъдим, но гадините непрекъснато налитат“, оплакват се хората.

2 000 лева глоба отнесе ученик от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ заради това, че управлявал колата си без шофьорска книжка. Това стана по време на симулативен наказателен процес, състоял се в Районния съд в Свиленград на 16 април.

Засаждат дръвче в църквата в Сладун в памет на именитата певица

Рекорден брой участници ще се включат в тазгодишното осмо издание на националния тракийски фолклорен фестивал „С песните на Кичка Савова“. Музикалната проява ще се проведе на 21 и 22 април в свиленградското село Сладун. Заявки са подали над 90 организации с повече от 110 самодейни групи.

30 шофьори бяха санкционирани за превишена скорост на 18 април, когато стартира специализираната полицейска акция „24 часа скорост“. Нарушителите бяха засечени в Свиленград от мобилната камера на катаджиите Даниел Георгиев и Борислав Радев.