14
Пет, Дек
16 Нови статии

Съдът наложи на Геньо Генев – Момковеца мярка за неотклонение „задържане под стража“

Обявеният за издирване от 2 години Геньо Генев от свиленградското село Момково е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това постанови днес следобед на свое заседание Районен съд – Свиленград. Мярката ще бъде обжалвана пред по-горната инстанция – окръжния съд в Хасково, заяви пред „Старият мост“ адвокатът на Генев Митко Добрев, потърсен за коментар. Делото още днес е определено за 20 декември от 14 часа.

4 общини от Хасковска област получават финансиране за безплатен безжичен интернет на обществени места от Европейската комисия. Сред тях обаче не е Свиленград.

 Екземпляр от излизалия в Свиленград вестник „Граничен хоризонт“ е подреден в изложба в Регионалната библиотека „Христо Смирненски” в Хасково. В навечерието на коледните и новогодишните празници експозицията разказва за присъствие на виното по страниците на ръкописи, старопечатни книги и стари вестници.

Масово съдилищата в страната се позовават на решението на тукашните магистрати

Окръжният съд в Хасково потвърди решението, постановено от Районен съд – Свиленград, конфискуваните 100 000 евро от двама румънци, хванати с недекларираната валута, да им бъдат върнати.

Петокласници от СУ „Д-р Петър Берон“ показаха, че голямото сърце се носи още от крехка възраст. Малчуганите научили за благотворителната акция „Плюшено мече“ и решили да се включат в нея и да сбъднат детска мечта.