05
Нед, Апр
25 Нови статии

Около половината от 18-те зъболекари в Свиленград преустановяват превантивно дейност заради коронавируса. Кабинетите си затварят предимно по-възрастните стоматолози, които се страхуват за здравето си. Те поетапно спират работа, като не записват клиенти. След като и последният регистриран в графика бъде обслужен, зъболекарите ще си останат у дома до нормализиране на обстановката.

EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за подпомагане на българските медици и болниците в страната за справяне с последствията от разпространението на COVID-19. Компанията превежда средствата към дарителската сметка на здравното министерство с оглед призива на Националния оперативен щаб за координиране на постъпващите от дарения средства.

32-ма са поставените под карантина в Свиленград към настоящия момент, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Хасково.

До 30 юни се удължава срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за едноличните търговци (ЕТ), съобщават от офиса на НАП в Хасково. Новият срок се отнася включително за тези от тях, които плащат патентен данък, както и за земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ.

До 13-и май се удължава срокът на извънредното положение в България заради коронавируса. Това реши Народното събрание на заседанието си в петък. Решението бе прието късно вечерта със 122 гласа „за“, 47 „против“ и 7 „въздържал се“.

Само за два дни – на 31 март и 1 април, в Свиленград служителите на МВР са издали 33 акта на граждани, които са нарушили забраната за струпване на хора заради опасността от разпространение на коронавирус, съобщиха от полицията. Законоустановената санкция в такива случаи е 5 000 лева.

Медиците от МБАЛ - Свиленград трогнати, отказват да приемат спестяванията на второкласника, пращат му благодарствено писмо

8-годишно момче от Свиленград поиска да дари на тукашната болница спестяванията от собствената си касичка, за да подпомогне борбата с Covid – 19. Макар и дълбоко трогнати от жеста, от стационара отказали да приемат дарението на малкия ни съгражданин.