17
Чет, Окт
10 Нови статии

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи 48-годишна измамничка от хасковското село Узунджово. Лили Божинова е обвинена в това, че завлякла свиленградчанката Д. Н. с крупна сума пари. От 7 декември 2015 г. до 4 декември 2017 г. ловката измамничка успяла да присвои от нашенката общо 506 914,60 лева чрез фиктивни сделки със земеделски земи.

Група мезечани се жалват от председателката на НЧ „Изгрев – 1921“ Веселина Теохарова. Те са внесли сигнал в ОбС-Свиленград, като са се подписали с искане за незабавна проверка на дейността на Теохарова. Копие от документа бе донесено и в редакцията на „Старият мост“.

Няма по-благоприятна среда от биологичното семейство, защитаваме висшия интерес на детето

Много шум се вдигна през последните няколко месеца покрай националната стратегия за детето 2019 – 2030. Стигна се и до редица протести на недоволни родители в цялата страна. Всяваната психоза, че държавата иска да отнема деца от родителите им и затова прокарва документи като Стратегията за детето, стигна и до ромските махали в страната. На 7 октомври родители от ромските квартали в Сливен и Карнобат панически започнаха да си прибират децата от училище заради слух, че социални работници извеждат непълнолетни от учебните заведения. „Старият мост“ потърси за коментар по темата директора на Дирекция „Социално подпомагане“ в Свиленград Росица Христова. Ето какво каза тя:

Подписка до ОбС и кмета изпратиха над 400 жители

Подписка с искане за разрешаване на неотложни проблеми на кв. „Капитан Петко войвода“ внесоха в ОбС-Свиленград и до кмета Георги Манолов жители на квартала. Над 400 души са подкрепили с парафите си документа.

Зрелищен мач сътвориха малките футболисти на Свиленград с треньор Костадин Добрев и „БСП за България“ с треньор Никола Николов. Срещата се игра на стадиона в кв. Гебран на 13 октомври от 11:00 ч.

След 12-годишна съдебна сага приключи делото срещу полицай и четирима жепейци за кражба на телевизори. Всички са невинни. Това гласи окончателното решение на Хасковския окръжен съд, с което се потвърждава становището и на районните магистрати в Свиленград.

Под 4 лева се продава пчелният еликсир на едро

На едро килограм пчелен мед се търгува под 4 лева, което е обидна и недопустимо ниска цена, оплакаха се пред „Старият мост“ пчелари. Според тях стойността на стоката им се е върнала на нива отпреди 10 години.