24
Съб, Сеп
25 Нови статии

t

В Свиленград днес започна Шестият национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила минаха години”. Той се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от празничната програма за Деня на Свиленград 5 октомври.

114-годишнината от Незавикимостта на България бе отбелязана в Свиленград с поднасянето на венци и цветя на паметника на загиналите във войните и свободата на отечеството. Почит бе отдадена от името на Общинския съвет, Общинската администрация, политически партии, дружества, училища, граждани. Слово произнесе Стефан Димитров, учител по история и гл. ас. д-р към Института за исторически изследвания към БАН.

2375 лева е събраната сума по време на благотворителната кампания за наводненото село Каравелово, инициирана от ПГССИ „Христо Ботев“. За целта в първия учебен в сградата на училището бяха поставени кутии за дарения.

Още една зона за отдих радва жителите и гостите на Свиленград. Днес бе открита новата пешеходна алея край Марица, разположена между стария и новия мост. Тя бе изградена от Сдружение „Заедно за Свиленград” по проект “Пътеки за култура и история без граници” в партньорство с община Инедже, Република Турция. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз по Програма ИНТЕРРЕГ- Трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020, като стойността му е 398 834,83 евро.