05
Нед, Фев
22 Нови статии

Голям фолклорен празник спретнаха в селото

Голям фолклорен празник спретнаха в свиленградското село Мезек на 4 февруари. Там почетоха Трифон Зарезан по нов стил.

Възнагражденията на членовете на РИК и СИК/ПСИК в страната и специалистите към РИК за произвеждане на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. са повишени спрямо предходните избори на 2 октомври 2022 година. Това става известно от решение, публикувано на страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК), пишат от Dnes.bg.

Наши читатели изразиха възмущението си в редакцията на stmost.info от премахването на двете многогодишни дървета пред църквата „Св. Димитър“ в Свиленград.

87,7 милиона лева ще костват на данъкоплатците извънредните парламентарни избори, които ще са на 2 април. Това стана ясно след като със свое постановление правителството одобри план-сметката за разходите.

Полицаите са открили наркотици и в жилища в Харманли и Димитровград

Различна по вид дрога иззеха служители от управленията в Свиленград, Димитровград и Харманли при проведена акция по противодействие на престъпленията свързани с разпространението и употребата на наркотици. 

В навес в частен дом в Свиленград, собственост на 35-годишен, полицаите са намерели метална кутия с жълто кристално вещество с тегло 447 грама, 105 грама бяло кристално вещество и 2 спринцовки. Използваният полеви наркотест е реагирал на амфетамин.  

В Харманли е претърсен дом в ж.к. „Тракия“, обитаван от чужд гражданин от Сирия. Открити са 16 съцветия канабис, саморъчно свита цигара с тегло 1 грам и гриндер.

Дрога е намерена и в дома на 42-годишен в Димитровград. В хода на действията в жилището му на улица „Хр. Данов“ са иззети 9,75 грама марихуана и електронна везна. Иззети са още и 55 грама от същата дрога, която познайникът на полицията оставил на съхранение в своя съседка.

Марката на задържане и на тримата е до 24 часа.

Увредена и открадната е една от люлките за най-малките деца в началото на парк "Сухата река", пред паметника на Левски, съобщават на страницата си във Фейсбук от ОбА-Свиленград.