14
Нед, Апр
14 Нови статии

16 255.60 лева бяха събрани от днешния благотворителен базар в СУ „Д-р Петър Берон“ за набиране на средства за лечението на учителката по английски език Илиана Иванова. Учениците и колективът на школото благодарят на всички дарители за отзивчивостта, добрината и мощната енергия на съпричастност!

Наказателната колегия на Върховния касационен съд (НК на ВКС) сезира Конституционния съд (КС) с искане за обявяване на противоконституционност  на новите текстове от Наказателния кодекс (НК), които предвиждат отнемане на автомобили или глобяването с тяхната равностойност, когато става дума за неумишлени престъпления, както и когато вещта никога не е била собственост на извършителя, съобщава lex.bg. Искането на ВКС става 10 дни след като свиленградската съдийка Добринка Кирева сезира Конституционния съд по същия повод, за което stmost.info писа.

Свиленградчанинът Ясен Георгиев влезе в класацията за най-влиятелните ИТ специалисти в България. Гласуването в тазгодишното издание на индекса “Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България”, организиран от Career Show, започна и ще продължи до 21 април.

 Висока оценка на професионализма и работата на Дейност „Социални услуги” към община Свиленград  даде Агенцията за качеството на социалните услуги. В продължение на пет дни експерти от София извършиха тематична проверка по Закона за социалните услуги и нормативните актове по неговото прилагане на две от услугите на дейността  - Асистентска подкрепа и Дом за пълнолетни лица с психични разстройства в с. Пъстрогор.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И ТОЗИ ПЪТ ДА ПОДКРЕПИМ ДЕЦАТА НА СВИЛЕНГРАД В ДОБРОТВОРЧЕСТВОТО ИМ!

Благотворителен кулинарен базар в подкрепа на учителя по английски език Илиана Иванова подредиха тази сутрин в двора на СУ „Д-р Петър Берон“. Стотици са сладките и солени изкушения, които децата, техните родители и екипът на училището са приготвили за каузата. Продажбата им започва в 10 ч. и ще продължи, докато всичко свърши.

Община Свиленград започна благоустрояване на парка в село Мезек. Терасираната зелена площ, която се намира в центъра на селото, ще бъде почистена, ще се премахнат стари електрически стълбове и метални конструкции. Съществуващите подпорни стени от каменна зидария и стъпала ще бъдат възстановени и укрепени. Растителността ще бъде  оформена и подрязана. Ще бъде монтирано ново парково оборудване. Ново осветление ще бъде изградено в целия парк по пешеходната зона.