09
Вт, Авг
26 Нови статии

За пръв път от години насам местен социалист успява да се добере до първото място

Адвокат Смиляна Нитова ще води листата на БСП в Хасково на предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. Това реши Националният съвет на партията, провел се на 5 август.

За министър на отбраната в служебния кабинет президентът Румен Радев избра един от най-доверените си хора в Президентството - Димитър Стоянов. От години той е дясната ръка на държавния глава на „Дондуков” 2.

„Ситуацията в страната е притеснителна. Все повече общини спират уличното осветление, градският транспорт изнемогва, сметките на болниците са нараснали в пъти, същото е и с детските градини, училищата, религиозните храмове, старческите домове и др. Всичко това са организации, които имат фиксирани бюджети и не могат да вдигнат цените за да компенсират увеличението".

С огромно мнозинство действащият в момента президент Румен Радев бе подкрепен за втори мандат от свиленградчани на днешните избори. Той получи доверието на 83, 88% от упражнилите правото си на глас.

Министър-председателят Кирил Петков посети ГКПП „Капитан Андреево“ днес, за да извърши проверка на начина, по който са организирани фитосанитарният контрол и контролът върху продукти с животински произход на границата. Това съобщават от пресслужбата на премиера на България.

Двойката Румен Радев – Илияна Йотова спечели с голямо мнозинство на балотажа на президентските избори вчера и в община Любимец.

По-висока избирателна активност показват засега жителите на община Свиленград днес на балотажа, отколкото на първия тур на президентските избори.