26
Пон, Юли
17 Нови статии

Районна прокуратура-Хасково - Териториално отделение-Свиленград наблюдава досъдебно производство за палеж на 350 декара борова гора, собственост на ДГС-Свиленград, като имуществото е на значителна стойност - престъпление по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура - Пловдив.

След като наскоро „Старият мост“ писа за нова апашка практика да се тарашат автомобили по къра, ето че вече обири се извършват и на гробищата.

Шест месеца условно с три годишен изпитателен срок и 1 000 лв. глоба постанови Хасковският окръжен съд на 43-годишния турски гражданин А. К., опитал се незаконно да пренесе през ГКПП Капитан Андреево археологически артефакти и да даде подкуп на митнически служител.

При обиски в домовете полицаите са намерили над 900 листа с изписани имена, банкноти, финансови документи

Четирима свиленградчани – трима мъже и е

Тримата мъже и жената от Свиленград, които бяха задържани до 24 часа след акция на полицията, са освободени по-рано днес, срещу тях няма повдигнати обвинения и са разпитани като свидетели.

Двама любимчани са арестувани до 24 часа за държане на наркотик. В понеделник около 16 часа полицейски служители от участъка в Любимец са проверили район на Втори стопански двор.