05
Сря, Авг
21 Нови статии

На 1 г. 6 м. пробация бе осъден 42-годишен мъж за това, че с монтиран в двора си в свиленградското село Генералово незаконен усилвател смущавал сигнала на мобилния оператор „Теленор България“. Освен това П.Д. ще трябва да плати и направените по делото разноски в размер на 997,05 лева. Наказанието е наложено след споразумение с прокуратурата. Решението на съда в Свиленград не подлежи на обжалване или протест.

На 19 август са пледоариите, след което се очаква и решението на съда

Делото за корупция срещу бившия шеф на свиленградската митница Тодор Караиванов вече е на финалната права, като на 19 август предстоят пледоариите, съобщава haskovo.info. След тях се очаква и присъдата.

Постоянна мярка „Задържане под стража“ наложи районният съд в Свиленград на единия от двамата нашенци, обвинени за трафик на незаконно преминали границата девет чужди граждани. 52 – годишният Тодор Д. остава зад решетките, а 49-годишният му съучастник Диян Г. е пуснат на свобода с наложена мярка „Подписка“.

Зад решетките са и две жени, съпричастни към деянието

Харманлийските полицаи задържаха мъж, издирван за грабеж, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. С мярка на задържане до 24 часа са познайникът на полицаите на 25 г. и две жени на 26 г. и 20 г., съпричастни към деянието.

4 месеца условно и 10 000 лева глоба отнесе мъж, не спазил задължителната карантина. Наказанието е наложено на M.M. за това, че не е изпълнил задължението си да не напуска адреса на дома си в любимецкото село Лозен, на който е посочил, че ще пребивава по време на задължителната 14-дневна социална изолация, и по този начин е нарушил законовите разпоредби.

Арестуваният за трафик на нелегални В.Х. от Любимец бе пуснат под парична гаранция от 3 500 лева. Той бе спипан на 4 юли с 35 имигранти в буса си. Първоначално бе задържан за 24 часа, след което мярката му бе удължена на 72 часа. След изтичане на законоустановения срок той бе освободен под парична гаранция. Процесуално-следствените действия от страна на Районна прокуратура-Свиленград обаче продължават.

Постоянна мярка „Задържане под стража“ наложи Районният съд в Свиленград на Дончо А. / 20 г./ и Николай М. /30 г./ от Любимец, оказали престъпно съдействие на 21 афганистанци, преминали нелегално границата от Гърция в България.