03
Съб, Дек
19 Нови статии

С голяма изложба в столицата Националният археологически музей отбелязва 130 години от своето създаване. В експозицията за юбилея са включени над 150 от експонатите, някои от които са станали част от фонда на музея още в началото на неговото създаване.

Музикалната проява ще е днес от 18:00 ч.

100-годишния си юбилей ще отпразнува днес читалището в свиленградското село Мезек. Празникът ще бъде отбелязан с голям концерт в салона на културното средище днес (29 октомври) от 18:00 ч. В музикалната проява участие ще вземат самодейците от Мезек, благодарение на които, културното средище съществува и до днес. Те ще представят премиерни изпълнения и формации.

Картината „Батареята на капитан Андреев пред Одрин” е част от изложбата„Разказ за войната“ , открита в Националния исторически музей в столицата.

Бургаската опера ще отбележи 80-годишнината на именития български композитор и музикален педагог проф. Александър Текелиев. Юбилеят на известния свиленградчанин бе през юни т.г., за което „ Старият мост“ писа.

При голям интерес премина Петият национален фестивал на духовите оркестри и детските духови оркестри в Свиленград.

В Свиленград днес започна Шестият национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила минаха години”. Той се организира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от празничната програма за Деня на Свиленград 5 октомври.