Над 700 любители на старите шлагери участваха в седмото издание на Националния фестивал на старата градска песен ”С песен от свила – минаха години”.

Общинската библиотека  в Свиленград  получава 5 758 лв по  програма „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност”. Средствата ще бъдат използвани за обновяване на фонда с книги и други информационни източници.

С изложба завърши деветият Национален пленер „Нарисувани усещания” в Свиленград.

Сребърен плакет  e наградата на читалище „Изгрев- 1921“ в с. Мезек от 22-ия национален фолклорен фестивал за двугласно пеене  и народна песен с международно участие в град Неделино.

Да се издаде двуезична книга с превод на английски език на знакови стихотворения на неповторимия Ивайло Балабанов. Тази идея бе огласена на културния фестивал „Мистериите на Хухла“, който има вече 25 годишна история.

Родената в Свиленград художничка Мара Латева е сред участниците в деветото издание на Националния пленер „Нарисувани усещания“.

Така община Поморие съобщава на своите граждани и гости за предстоящото гостуване на два оркестъра от Свиленград. Поканата идва от общината на черноморския град и тамошното читалище „Светлина 1939“.

На 2 септември в 19 ч. на лятната сцена на читалището ще излязат Духовият оркестър „Костадин Манов“ към НЧ „Просвета- 1870” и на Детският духов оркестър в Свиленград. В дните преди концерта домакините представят на поморийци и курортисти историята на инструменталното изкуство в Свиленград, който е организатор на Фестивал на духовите оркестри. Диригентът Василев е удостоен с почетния знак „Златен век” – печат на Симеон Велики на Министерство на културата и със „Сребърна лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци, посочват още организаторите.

СМ