30
Чет, Юни
13 Нови статии

Специална награда на Българското национално радио-статуетка, парична премия и студиен запис получи вокалното трио с ръководител Виолета Карапеева при Народно читалище „Просвета-1870” в Свиленград.

Родената в Свиленград и вече известна тромпетистка Здравка Василева участва в концерта „Младите тромпетисти на България“ на Камерния оркестър на Хасково с диригент Цанислав Петков.

Едва навършила четири години, Петра Беева започва да учи балет в родния Шумен. Завършва музикалната паралелка в СОУ “Сава Доброплодни“, училище с разширено изучаване на изкуствата, а по-късно солфеж и пиано в Обединената школа по изкуства “Анастас Стоянов“, Шумен.

Заедно с още 9 формации детският хор на Свиленград бе избран за музикален проект на 2021-ва

Диригентът Кирил Търпов спечели приза „Активна творческа дейност“ в допитването на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. Церемонията по награждаването се проведе в Първо студия на БНР.

Там поетът-бард Ивайло Диманов ще ви посрещне и нагости, ще вземе китарата и ще ви попее канцонети или свои авторски песни

В Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост – 24 май, ви срещаме с поета-бард Ивайло Диманов. Той е журналист и писател от София, автор на 14 книги с поезия, белетристика и театрална критика. Лауреат на много национални и международни литературни отличия. Имал е стотици концерти със свои авторски песни и поезия в различни градове на България, в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Украйна, Русия, Англия, Южна Корея, Гърция, Швеция, Белгия, Канада и САЩ. Има издаден самостоятелен албум с авторски песни «Наздраве, Самота!», с който през 2018 г. поетът представи България в Международния фестивал на поезията в легендарната консерватория «Санта Чечилия» в Рим. Превеждан е на 7 езика, член на СБЖ и СБП. Понастоящем е управител на Клуб „Журналист” и председател на Комисията по професионално-творческите въпроси в Съюза на българските журналисти. Неотдавна излезе от печат неговата най-нова стихосбирка „Всички пътища водят към Гарибалди“: