07
Сря, Дек
26 Нови статии

Митнически служители задържаха голямо количество контрабандно пренасяни хранителни добавки за стимулиране на полова мощ, съобщават от пресцентъра на Агенция "Митници".

От началото на годината до сега на пункта са задържани близо 136 кг златни и сребърни изделия

Над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити откриха митническите служители на МП "Капитан Андреево" при две проверки в началото на декември, съобщават от пресцентъра на Агенцията.

3000 лекарствени таблетки, съдържащи псевдоефедрин - прекурсор за производство на метамфетамин, задържаха митническите служители на МП "Капитан Андреево", съобщават пт пресцентъра на Митницата.

Недекларирана валута за над 635 000 лева откриха митническите служители от отдел „Митнически мобилни групи“ при проверка на лек автомобил, излизащ от страната, съобщават от пресцентъра на Митницата.

За повишаване капацитета за справяне с нелегалната миграция в граничния регион ще бъдат инвестирани 1,7 млн. евро

„С програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция 2021 – 2027 заявката ни е да бъдем максимално актуални с решение за нуждите в региона. Във възможно най-кратки срокове могат да стартират заложените в нея мерки за справяне с нелегалната миграция, която поставя сериозни предизвикателства в момента.“

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем О.С., френски и турски гражданин, на 33 г., за това, че на 20 ноември през ГКПП Капитан Андреево с лек автомобил с чужда регистрация пренесъл през границата на страната от Турция в България, без знанието и разрешението на митниците оръжия и боеприпаси за огнестрелно оръжие, а именно 2 броя пистолети и 68 броя бойни патрони, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

Митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия при проверка на автобус, съобщават от пресцентъра на Митницата.