13
Сря, Ное
11 Нови статии

Контрабандни медикаменти за полова мощ, хранителни и спортни стоки на стойност близо 30 000 лева задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево. Контрабандната стока е открита на 4 ноември при проверка на турски товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуващ за Нидерландия. Возилото било управлявано от български шофьор.

Свиленградчанинът, който бе задържан за 24 часа заради контрабанда през границата в петък вечерта, няма да остане в ареста за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Зехтин  и мед с общо количество от близо един тон, укрити в товарен автомобил с английска регистрация, задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево.

    Митническите служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха над 15 000 текстилни изделия, чанти, парфюми,  спортни обувки и етикети, при три проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

Свиленградчанин бе задържан за контрабанда на голямо количество сребърни и златни накити и пестициди на ГКПП Капитан Андреево при акция на БОП.

На свое заседание на 16 октомври Правителството реши да бъдат отпуснати 10 756 800 лева по бюджета на Агенция „Митници“. От тях 1 720 000 лева са заделени по проект „Изграждане на съоръжения за отвеждане на високи води на р. Хаяз при ГКПП „Капитан Андреево“, 2 340 000 лева ще отидат за доставка на рентгенови системи, а 6 696 800 лева – за разходи в областта на електронното управление и за използваните информационни и комуникационни технологии.

 Близо 68 кг контрабанден продукт за полова мощ задържаха митническите служители на ГКПП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил.