29
Сря, Май
17 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Брилянтно се представи днес колоездачът на КК „Свиленград 1924“ Павлин Льондев. Той се класира първи по време на „Общия старт“ на Дъpжaвния личeн oтбopeн шaмпиoнaт нa Бългapия на шосе. Успехът му донесе републиканската титла.

Двудневната надпревара се проведе в Мездра, като в нея се включиха 109 участници от 14 клуба в цяла България.

Заради дъждовното време днес, Павлин имаше злощастието да падне. Той обаче се изправи веднага, мобилизира се и не даде шанс на останалите колоездачи при момчетата от старшата възраст.

Вчера пък свиленградският талант, който след множество спечелени златни медали този сезон се очерта като най-добрият състезател във възрастовата си група, се класира на второ място в индивидуалното по часовник. Павлин беше силно разочарован, тъй като едва една секунда го раздели от победата. Това го мотивира още повече да разгърне безспорния си талант и да даде всичко от себе си, за да се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка днес след общия старт.

Няколко стотни пък не достигнаха на Борис Николов да се нареди трети при младшата възраст. Той обаче за пореден път показа потенциал за бъдещи победи, имайки се предвид, че се състезава от този сезон.

В отборното класиране КК „Свиленград 1924“ участва с четирима състезатели. Отличният синхрон между тях донесе бронзовия медал на клуба ни.

На колоездачите ни им предстоят още две състезания, с които на практика приключва сезонът на шосе. След това отборът ще продължи подготовката си за предстоящите надпревари на писта.