25
Чет, Юли
29 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

gimnОлимпийски шампион се качва на успоредката заради фоторепортер на „Старият мост“

Състезателките на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ завоюваха поредни отличия на международния турнир „Любчо Солачки“, който се проведе в Благоевград.

dimostenisМестният клуб бе представен от два отбора момичета и три индивидуални състезателки – Юлияна Апостолова, Емилия Ангелова и Миглена Милева, които са националните ни състезателки. Единият свиленградски отбор се класира на първо място. Много добре се представиха Виктория Георгиева, която завоюва пет медала, и Памела Атанасова с три отличия. Анелия Здравкова стана трета на земя и греда, добре се представиха и Гълъбина Михайлова и Савена Караиванова. Другият ни отбор с децата от предучилищната група взе купата за второ място. От тях най-добре се представиха Валентина Стойчева и Мартина Димитрова, които показаха воля и характер за борба в състезания, каза треньорката на нашите гимнастички Огнянка Петрова. От националките ни Емилия Ангелова взе бронзов медал на успоредка. За съжаление Юлияна Апостолова вдигна температура и не успя да се състезава. На гимнастическия подиум обаче се завърна Миглена Милева, която заради тежка контузия една година отсъстваше от състезанията. Сега тя се представи много добре на земя и прескок и спечели сребърен медал.

Турнирът бе открит от големия български гимнастик Йордан Йовчев, който е президент на Българската федерация по гимнастика. Гост на турнира бе олимпийският шампион по спортна гимнастика от 2004 г. Димостенис Тамбакос. След като Тамбакос отговори на въпроси на присъстващите журналисти, фоторепортерът на „Старият мост“ Христо Русев – младши го помоли да направи кратка демонстрация. Олимпийският шампион веднага се съгласи, набързо сложи спортния екип и се качи на успоредката. Така благодарение на фоторепортера на „Старият мост“ с кадри се сдоби и екип на националната телевизия.

СМ