24
Сря, Юли
35 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

gimnastikaЕмилия Ангелова и Юлияна Апостолова сред 6-те в националния отбор

Две състезателки на свиленградския клуб по спортна гимнастика „Александър Фотев“ - Емилия Ангелова и Юлияна Апостолова, ще представят България на европейско състезание през декември в Нови Сад.

Това стана ясно след проведената в София надпревара „Олимпийски елит“. Нашите момичета са сред общо шестте българки, които ще премерят сили с представителки на 18 страни в сръбския град. Надяваме се нашите момичета да се представят достойно и да защитят името на града и страната ни, каза треньорката на свиленградските гимнастички Огнянка Петрова.

На състезанието „Олимпийски елит“ в столицата участваха по 15 деца в двете възрастови групи – момичета младша и девойки младша възраст. Покани да се включат в надпреварата получиха най-добрите гимнастички от страната, сред които и свиленградчанките Емилия Ангелова /до 12 г./ и Юлияна Апостолова /10 г./. Двете наши момичета завоюваха бронзови медали, като с доброто си представяне си запазиха местата в националните гарнитури и бяха включени за участие в международния турнир. За нашия клуб е голям успех да има две представителки сред общо шест от страната в Нови Сад, каза Огнянка Петрова. Благодарим на общината и кмета Георги Манолов, както и на президента на клуба Николай Сарандиев, който е неотлъчно до нас, добави тя.

СМ