27
Пон, Май
20 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

Въпреки лошите условия, при които тренират гимнастичките от свиленградския клуб „Александър Фотев“, те не спират да показват добри резултати.

Момичетата се включиха успешно в Държавния лично-отборен шампионат финали за ДЮВ. Състезанието се проведе в София в края на юни.

Миа Ташева, Ева и Радина Гюдженови ,Теа Бобева и Любка Шопска участваха във възраст 5-7 г. Тези трудолюбиви и упорити деца се класираха на шесто място в отборната надпревара. Представянето им е отлично, имайки се предвид силната конкуренция от 22 участващи отбора в тази възраст.

В индивидуалното класиране най-добре се представи Миа Ташева, която се нареди на 7-мо място сред 136 участнички. „Това е показателно ,че е талант и има голям потенциал за развитие. Леки колебания в играта й на земя й попречиха да се качи на почетната стълбичка в многобоя“, сподели пред stmost.info треньорката на гимнастичките ни Мария Петрова. С невероятна игра, грация и стил на земя, Миа получи най-високата оценка на греда сред всички 136 участнички от цялата страна, подчерта Петрова.

В крайното индивидуално класиране останалите състезателки Ева Гюдженова зае 32-ро място, Радина Гюдженова – 40-о, Теа Бобева – 48-мо, Любка Шопска – 54-то място.

При момичета младша възраст в многобоя Крисия Николова се класира на 22-ро място. Тя изигра много добре съчетанията си, но тъй като са с по-ниска трудност, не успя да влезе сред най-добрите осем в шампионата на уредите.

Надежда Недялкова участва при момичета старша възраст. Тя също се представи много добре.

Най-голямата ни състезателка – Зара Христозова, си изигра по най-добрия възможен за нея начин съчетанията, без фалове.

Въпреки отпадането на две състезателки - Теодора Гачева и Янна –Мари Апостолова, буквално преди състезанието /поради висока температура/, останалите осем се представиха блестящо. Всички състезателки надминаха себе си , изиграха много добре програмата си, от което съм изключително доволна, заяви Мария Петрова. Треньорката уточни, че това бе последното състезание на Зара с клубна принадлежност СКГ „ Ал. Фотев”. „Упоритостта й и отличната материална база в Стара Загора, със сигурност ще повлияят върху по-нататъшното й развитие в гимнастиката. Пожелавам й успех“, сподели Петрова.

„Приключиха състезанията ни за първата половина от годината, но не и тренировъчният процес. Продължаваме с тренировките, за да повишим трудността на съчетанията, което заедно с добро изиграване от състезателките, ще е възможност за още по-добро класиране. Но най-болният въпрос е , как ще развиваме и задържаме тази най-висока оценка на „земя„ след като не притежаваме нито необходимия уред – квадрат , нито зала в която да се постави. Догодина съчетанието на земя се играе из целия квадрат, който е 12/ 12 метра, а ние тренираме на една пътека – 10/ 2 метра само напред – назад“, сподели притеснението си Мария Петрова.