17
Сря, Апр
25 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

С медали се завърнаха гимнастичките от СКГ „Александър Фотев“ от силно състезание в Стара Загора. В XV-ия Турнир по спортна гимнастика под надслов „Гимнастика за всички“ се включиха отбори от София, Търговище, Хасково и Стара Загора.

Нашият клуб се представи в 4 възрастови групи. При най-малките –деца ( 5 - 7 г.) участваха: Любка Шопска, Теа Бобева, сестрите Радина и Ева Гюдженови и Миа Ташева. Представянето им беше отлично и заслужено спечелиха своите медали. Освен отборно класиране, организаторите им дадоха и индивидуални награди. За наградата „Най-малък участник” в отбора се конкурираха три състезателки, но тя бе присъдена на Теа Бобева, която прояви спортен дух и психическа устойчивост, давайки повече от това, което показва на тренировките в залата. Златния медал за „Най-добър състезател” спечели Миа Ташева.

При момичетата младша възраст в надпреварата за медали се бориха Крисия Николова и Теодора Гачева. „Искам да похваля тези две трудолюбиви пчелички - първокласнички, които се справят успоредно с трудностите в училище и трудностите в залата“, сподели треньорката им Мария Петрова. „В тяхната възраст започва да се играе истинската спортна гимнастика и много от децата се отказват. Те притежават характер и воля и продължиха , а това неминуемо ще им донесе и много бъдещи успехи“, каза още Петрова.

Другата силна състезателка на клуба Надежда Иванова, която участва при момичета старша възраст, даде всичко от себе си, но не успя да се окичи с медал. „Надя притежава отлични качества за гимнастика, но е поредното доказателство, че само това не е достатъчно, а се иска и отговорно отношение към последователен тренировъчен процес“, заяви треньорката ѝ.

Златен медал на клуба донесе най-голямата ни състезателка - Зара Христозова (11г.). Тя участва при девойки младша. Успя да превъзмогне притеснението и да покаже какво е постигнала за години на неуморим и упорит труд в залата.

Организаторите присъдиха Купа на клуба ни за принос за развитието на гимнастиката, в т. ч . и на българския спорт. Трофеят бе връчен на Президента на отбора Стилиан Христозов.

Още две свиленградчанки се включиха в надпреварата. Успешните доскоро състезателки Памела Атанасова и Виктория Георгиева бяха част от съдийския състав на състезанието и отговорно изпълниха своята задача.

„Сърдечно благодаря на всички родители, които винаги помагат. Продължавайте да сте пример за децата“, каза Мария Петрова.