15
Съб, Юни
30 Нови статии

Гимнастика
Инструменти
Шрифт

С няколко шампионски титли в отборните надпревари и много индивидуални медали се завърнаха гимнастичките на Свиленград от Държавното лично-отборно първенство "Зона - Юг" за детско юношеска възраст.

СКГ "Александър Фотев" участва с 22 състезателки - 3 отбора във възраст „деца”, 1 отбор във възраст „момичета младша” и две състезателки във възраст „момичета старша”. Всички те се състезаваха и в индивидуална надпревара.

Първия ден в надпреварата се включиха най-големите ни състезателки, които сложиха началото на медалите. Крисия Николова се класира на 8 място в индивидуалната надпревара.

На 1 април състезанието продължи при по-малките възрасти. При много сериозна конкуренция от 14 отбора първият ни отбор стана шампион за Южна България при възраст „деца”. Вторият и третият ни отбор са съставени изцяло от състезателки, които за първи път участваха на състезание, но това не попречи и вторият отбор да се нареди сред най-добрите, заемайки шесто място. Половината от състезателките ни в тази възраст са на 5 години.Трите отбора се представиха отлично.

В индивидуалната надпревара в тази възраст участваха около 84 състезателки. СКГ „Ал. Фотев„ има 4 състезателки, класирали се сред най-добрите осем. Тея Бобева завоюва сребро, Янна-Мари Апостолова се класира на 6-то място, Радина Гюдженова на 7-мо място и Виктория Зотева на 8-мо място.

Във възраст „момичета младша” отборът ни се качи на почетната стълбичка, нареждайки се на 3-то място и завоювайки купа.

В индивидуалното класиране отново имаме две състезателки, които са сред най-добрите осем. Миа Ташева се окичи със сребърен медал и Ева Гюдженова се класира на 7-мо място.

Треньорките на отбора - Мария Петрова и Памела Атанасова, изразиха изключителното си задоволство от представянето на всички деца. "Направихме силно начало на състезателната 2023 г. Всичко това се дължи на упорит труд, последователност и най-вече желание за тренировки и успех. Единственото място, където победата е пред труда, това е в речника. Благодарим на всички деца, че ни накараха да се гордеем с тях! Благодарим на родителите и Община Свиленград! Благодарим на всички, които вярват в нас и ни помагат! Продължаваме да се подготвяме за следващите състезания през месец май - турнир в Стара Загора и Държавно първенство за „Купа България” във Варна", каза Мария Петрова.