13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

7 077 лева ще получи читалище „Просвета – 1925“ в любимецкото село Лозен по проект от фонда „Обединени срещу COVID-19“, съобщи секретарят на културното средище Христо Янъков.

Парите ще бъдат изразходвани за закупуване на дезинфектанти, лични предпазни средства и хранителни продукти за 52 домакинства в селото. Част от сумата ще бъде дарена и на филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Любимец за закупуване на предпазни костюми, ръкавици, защитни маски, дезинфектанти, медикаменти и други консумативи от първа необходимост. Проектът се очаква да стартира от 18 май 2020 г. За реализиране на заложените дейности, ще работи екип от 9 доброволци на възраст от 20 до 58 г.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса.

Това бе втори кръг по набирането на проектни предложения. Както „Старият мост“ писа в края на април, сред одобрените в първия кръг бе Многопрофилната болница за активно лечение в Свиленград. Здравното заведение получи 10 000 лева, като средствата са предназначени за закупуването на апаратура, оборудване, защитни облекла и консумативи.

СМ