13
Съб, Юли
18 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Дълга опашка от пенсионери се изви тази сутрин пред пощата в Свиленград. Изплащането на пенсиите започна от днес.

От ранни зори нетърпеливи възрастни хора, които не си получават пенсиите по банков път, окупираха входа на пощата. Те буквално заставаха един зад друг, без да спазват препоръчителната дистанция от 1,5 – 2 метра. Повечето от тях явно разчитаха единствено и само на маските, че ще ги предпазят от евентуална зараза. 

На опашка се бяха подредили поне 40 души и си бъбреха приятелски. Старите познати се здрависваха безстрашно, въпреки че и това бе посочено от здравните власти като недопустимо в условията на извънредна ситуация. На въпрос на „Старият мост“ защо се бутат един в друг при положение, че всеки ще си получи парите, а и са най-уязвимата от вируса група, една от чакащите отговори, че са притеснени от всички новини за заразата, бързат да си вземат парите и да се прибират вкъщи. Друга пък на висок глас започна да обмисля варианта да си прехвърли получаването на пенсията по банков път.

За реда стриктно съблюдаваха доброволци от Общината и полицаи. Те постоянно даваха наставления на хората и ги предупреждаваха да спазват дистанция. Въпреки това възрастните не бяха много изпълнителни.

Диляна ЦВЕТКОВА