20
Пон, Май
29 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Колкото и да звучи невероятно, свиленградската митница наистина може да бъде закрита. По една много проста причина – само така може да се извърши поголовна кадрова чистка. И да бъдат назначени нови служители. Досегашните опити за уволнения и съкращения в повечето случаи се оказват неуспешни.

Ваньо Танов маха митничари, съдът масово ги връща. С бастисването на митницата въпросът се решава от самосебе си. Както се казва, има митница - има проблем, няма митница – няма проблем. Иначе по-логично би било да се закрие ГКПП Капитан Андреево. Щото кайнакът е там. Ама това няма как да стане. Показните спецакции и тестове за лоялност служат само за претекст. Да не би в другите митници да работят херувими. Тестът за лоялност може да е показател, но не напълно. Случаят със Светла Шошкова е нагледен пример за това. Сакън, не казваме, че резултатите са манипулирани. В крайна сметка излиза, че най-невинният /по всеобщото мнение на колегите й/ опира пешкира.

Апропо, дори митницата да бъде закрита, проблемите няма да бъдат решени. Ако тя е пречката, да ликвидираме и агенцията, щото корупция има навсякъде. А защо не и цялата държава – без това чипът ни е повреден, а материалът – лош.

Пътят е друг – радикални реформи от горе до долу и закони, които се спазват от всички. А който се провини, да му бере гайлето.