20
Пон, Май
29 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Заместник-началникът на свиленградската митница Светла Шошкова подаде оставка от поста. Това стана в сряда, след като директорът на Агенция „Митници“ Ваньо Танов обяви резултатите от проверка на работата на ведомството и от тестовете за лоялност, на които са били подложени всичките 270 митничари.

Танов поискал оставката на Шошкова, понеже не била издържала теста. Тя остава в системата и се връща в отдел „Акцизи“, където работеше по-рано. Светла Шошкова има 21 г. стаж в митницата, започнала е през 1991 г. , а от август м. г. бе назначена за втори зам.-началник на ведомството. Ползва се с безспорен авторитет сред колегите си заради компетентността, професионализма и скромността си. Познавала материята до най-малката подробност и била стриктна в работата си дори до педантизъм. „Потресени сме от това, което се случи с нея – обадиха се в редакцията възмутени митничари. - Тя е най-почтеният човек в митницата. Името й никога не е било замесвано в далавери, контрабанди и т. н.“

През цялото време Шошкова е работила в администрацията. Според запознати, тя не искала да заема ръководен пост и много трудно склонила да стане зам.-началник на митницата.

СМ

{jathumbnail off}