Футбол
Инструменти
Шрифт

ФК „Лудогорец“ привлече в редиците си 13-годишния наш футболист Мирон Асенов. Свиленградчанинът бе забелязан от скаути на „орлите“ през декември по време на мач между ФК „Свиленград 1921“ и „Верея“.

През януари шестокласникът от СУ „Д-р Петър Берон“ бе извикан на проби в клуба. Той успя да впечатли ръководството с добрата си игра и бе оставен за постоянно в детско-юношеската школа. В първия си мач за отбора бе вкаран през второто полувреме, а в последните два – като титуляр. Дори вече има и точно попадение в противниковата врата в мач срещу „Дунав“ (Русе), завършил 9:1 за „Лудогорец“.

Мирон Асенов показва отлична за възрастта си техника. Той се запалил по футбола от 6-годишен, като първият му треньор е Анастас Попов, на когото се обадили от „Лудогорец“ да съдейства за трансфера. В последствие наставник на Мирон става Петър Костадинов. „Мирон бе най-добрият във възрастта си нападател в школата. През този полусезон вкара 10 гола и направи 8 асистенции. Отличава се от другите момчета. От трети клас тренира при мен, като с много труд от моя и негова страна се изгради като отличен играч. Гордея се, че футболист, когото аз съм развил, бе забелязан и влезе в най-добрата школа на този етап в България“, сподели пред „Старият мост“ Петър Костадинов.

Мирон Асенов ще продължи образованието си в Разград, където живее на общежитие. Мечтата му е да стане велик футболист като идолите си Маркъс Рашфорд и Килиан Мбапе. Иска един ден да продължи развитието си в мъжкия отбор на „Лудогорец“, а защо не и в някой известен чуждестранен отбор.

Диляна ЦВЕТКОВА