Футбол
Инструменти
Шрифт

450 лева от благотворителен футболен турнир събра младежката организация на Ротари клуб в Свиленград. Средствата ще бъдат изразходвани за изрисуване на детското отделение на тукашната болница.

В турнира, който се проведе в Спортната зала на 18 декември, се включиха около 50 малчугани от ДЮШ на „Свиленград 1921“. Те бяха разделени на четири отбора. Накрая за всички имаше награди - купи и торта.

„Специално подбраните цветови съчетания на вълшебни герои ще могат да вдигнат настроението на детето и да създадат добра уютна обстановка. Учените отдавна са доказали това като един ефикасен начин за благотворно влияние върху нервната система, повишаване настроението и сваляне нивото на стреса. В такова обкръжение всеки човек и най-вече детето се чувства комфортно“, споделиха инициаторите.

По думите им за реализиране на идеята са необходими около 2 000 лева, като точната сума ще стане ясна в процеса на работа. Най-вероятно младежите ще организират и други инициативи за набиране на средства. Обмисля се и да бъдат поставени дарителски кутии.

Диляна ЦВЕТКОВА