23
Вт, Юли
36 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

ФК „Левски“ (София) е на път да привлече един от най-големите таланти в Свиленград – Иван Атанасов.

Скаути на сините вече са наблюдавали 11-годишния футболист и са го поканили от лятото на „Герена“. Нашето момче е впечатлило емисарите на „Левски“ в мачове в неговата възрастова формация, където е голмайстор, въпреки че играе като полузащитник и ляво крило.

През януари 2019 г. пък петокласникът от ОУ „Иван Вазов“ ще отиде на проби в клуба. Ако го харесат, още през февруари ще го включат в отбора в мач срещу турския „Фенербахче“.

Иван Атанасов показва отлична за възрастта си техника. Той се запалил по футбола едва 5-годишен, като тогава негов треньор бил Анастас Попов. В първи клас постъпва във ФК „Свиленград“ с наставник Никола Николов, където тренира и до днес. От година на година играта му става все по-добра, споделят за него от клуба. ь

Талантливото наше момче е искано от близо година и от два пловдивски отбора - „Локомотив“ и „Пълдин“, но засега той се отказва от този вариант. Най-вероятно обаче офертата на „Левски“ ще бъде приета и от лятото Атанасов ще заиграе в ДЮШ на сините.

Мечтата му е да стане велик футболист като идола си Кристиано Роналдо. „Старият мост“ пожелава на Иван да следва мечтите си, защото, когато човек върви в тази посока, нищо не може да го отклони от пътя.

Диляна ЦВЕТКОВА