25
Съб, Май
17 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Четири са новите имена в отбора, проблеми нямаме

- Г-н Добрев, как протича подготовката на отбора за пролетния състезателен сезон?

- Започнахме подготовката 10 дни по-рано от отборите във „В“ група - на 7 януари, тъй като имаме много да наваксваме от есента. Във временното класиране сме на 13-о място, което не трябва да ни успокоява, защото преднината от опасната зона е много крехка. Заеманата позиция в никакъв случай не отговаря на качествата на нашите футболисти, затова трябва да се подготвим много добре и да се изкачим нагоре в класирането. Тренираме вече седмица и искам да подчертая, че всички състезатели подхождат много отговорно към заниманията.

- Колко контролни срещи ще проведете и с кои отбори?

- Предвидил съм 7 контролни срещи. На 12-и т.м. вече проведохме една – с втория отбор на Свиленград , завършила 6:1 за нас. Предстои двубой с „ЦСКА 1948“ на наш терен, който е насрочен на 19-и януари от 13 часа. Останалите контролни мачове са: с „Хасково“ на 26-и там, с „Димитровград“ на 2-ри февруари в Свиленград, гостуване на дублиращия тим на „Берое“ на 8-и и приемане на „Хасково“ на 16-и февруари, когато и ще представим отбора за пролетния дял на футболното първенство. На 23-и февруари пък ни е първият официален мач с „Левски“ - Карлово.

- Ще бъдат ли картотекирани нови футболисти в състава?

- Четири са новите имена в отбора: Мариян Тонев - централен нападател, идва от „Сокол“- Марково, Иван Тилев – дефанзивен халф от „Димитровград“, Николай Николаев – офанзивен халф от „Раковски“ - Сивлиево, и Росен Димитров – защитник от нашата детско-юношеска школа. Поканих и двама футболисти от втория отбор - Христо Димитров и Петър Кръстев, но за жалост те не могат да тренират пълноценно, тъй като са студенти, и отпаднаха от състава. Новодошлите ще заемат мястото на напусналите С. Савов, Гр. Георгиев, Ив. Караманов и Иван Аврамов.

- Откакто поехте отбора в края на октомври м.г. играта му значително се подобри и се откъсна от дъното на таблицата. Как успяхте да постигнете този напредък?

- Преди да бъда назначен за треньор гледах няколко мача в Свиленград. Много ясно се видяха причините за неуспехите на отбора до този момент. При наличието на много добри футболисти/ почти всички играли като професионалисти/, нещата не се получаваха. Трябваше да се постави много точна диагноза и мигновено да започне отстраняването на проблемите. Какви бяха те? Първо – тактическата подготовка и дисциплината бяха под всякаква критика/ играеше се футбол от 70-те години/, статични крайни защитници, опорните халфове също не участваха във формирането на атаките, атакувахме с 1-2 футболисти, и то на собствен терен и т. н. Второ – игровата подготовка също беше много занижена. На трето място/ не и по значение/ - психологическата подготовка също отсъстваше. Отборът играеше без хъс, без настроение, без агресия. При тази ситуация не можеше да има успехи. Именно върху това започнахме да работим още от първата тренировка и постепенно нещата си дойдоха по местата. От изиграните 6 мача постигнахме три победи, един равен и две загуби, като прибавихме 10 точки към 9-те, спечелени преди това от 11 мача.

- Всъщност, кой ви предложи треньорското място и кое ви мотивира да се съгласите?

- С президента на клуба Георги Георгакиев проведохме разговор, на който той ми предложи да поема отбора. Предполагам, че решението за освобождаването на Божидаров и назначаването ми на неговото място е съгласувано с управителния съвет, с почетния президент г-н Никола Динков и с кмета г-н Георги Манолов. Кое ме мотивира? Първо, аз обичам предизвикателствата, а и много пъти съм попадал в подобна ситуация - почти всичките ми назначавания за треньор са били, когато отборът е пред изпадане. Другото, което ме накара да поема отбора е, че, както и по-горе споменах, аз видях проблемите пред отбора и имам увереността, че ще го спася. Досега винаги съм успявал. Дай Боже и сега да се получи!

- Какви в момента са проблемите пред местния клуб?

- Съвсем искрено искам да кажа, че проблеми в клуба няма. Базата е добра, екипировката – отлична, футболистите навреме си получават възнагражденията. Какво друго е необходимо? Нищо. В тази обстановка от нас се иска да се подготвим максимално добре за пролетния дял на първенството и да радваме любителите на футбола в нашия град, така, като беше през последните мачове на 2018 г.

- Какви цели си поставяте до края на футболното първенство? Кое място в крайното класиране би Ви удовлетворило?

- Апетитът идва с яденето. Целта беше отборът да не изпадне. Сега, когато излязохме от опасната зона и си повярвахме, че можем много повече, целта ни е да сме в „златната“ среда. Мисля, че ще успеем!

Интервюто взе: Николай Колев