14
Пет, Юни
30 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

chitalishteСтарият секретар – Иван Цветков, вече е възпитател в Малко Градище

Ръководството на читалище „Братолюбие – 1884“ в Любимец бе изцяло подменено на очетно-изборно събрание във вторник. Присъстващите 110 членове на читалището единодушно гласуваха за ново настоятелство. Форумът бе уважен и от кметската управа на общината во главе с градоначалника инж. Анастас Анастасов.

За председател на читалището бе избрана Христина Видева. Тя е родена в Берковица, на 48 г., омъжена в Любимец от 22 години. Работи във Винарска къща „Сакар“ - Любимец,  като началник „Реализация“. Спомоществовател е на културни прояви, активна самодейка от 10 години, танцува и понастоящем в Ансамбъл „Сакарци“.

Секретар на културното средище стана Евгения Стоянова. Тя се занимаваше досега с частен бизнес, преди това дълго е работила в сферата на културата, популярна е в областта като водеща на различни тържества. Стоянова замени на поста досегашния секретар – Иван Цветков, който вече е възпитател в училището в с. Малко Градище. Впрочем, Цветков беше зам.-кмет при управлението на БСП в предишен мандат, но градоначалникът Янко Кючуков го махна и го прати в „Братолюбие“. Освободената дългогодишна председателка на настоятелството и самодейка Цонка Врачева бе удостоена със званието „почетен член“ на читалището и получи плакет и грамота от кмета Анастасов.

„Искрено се надявам заедно с целия нов екип от настоятели да оправдаем оказаното ни доверие, водени от безкрайната ни любов към художествената самодейност“, сподели пред „Старият мост“ Христина Видева.

СМ