15
Съб, Юни
30 Нови статии

Култура
Инструменти
Шрифт

balabanovСтихове на големия свиленградски поет Ивайло Балабанов рецитираха деца от местните училища по повод Деня на народните будители. Рециталът се проведе в голямата зала на кметството по инициатива и под патронажа на Елена Манолова. 


Изпълненията на учениците бяха оценени от самия Ивайло Балабанов като председател на журито. В него участваха още Иван Чончев и секретарят на градското читалище Ваня Стефанова. Награди бяха раздадени в три категории – до 14 години, над 14 години и групово изпълнение. Освен енциклопедии, осигурени от общината, малките рецитатори получиха от Елена Манолова стихосбирката на Балабанов “Небесен гурбетчия”. При най-малките първа награда заслужи петокласничката Соня Арнаудова, а при по-големите на първо място бе класирана Росица Николова от ПГССИ “Христо Ботев”. В категорията на групите с първа награда бяха отличени възпитаниците на СИП по художествено слово в ОУ “Иван Вазов”.
Поетът Ивайло Балабанов е сред съвременните будители на България. Напоследък той стана много популярен сред младите хора, след като негови стихове влязоха в Интернет. Впечатлени от неповторимия му изказ и общочовешките теми в поезията му, неговите почитатели във Фейсбук се множат. С петиция група членове на глобалната мрежа поискаха поетът да влезе в учебниците и с негови стихове да се открива учебната година в цялата страна, за което „Старият мост“ писа.

СМ