25
Нед, Фев
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 От Общинската администрация не са обжалвали решението на първоинстационния съд

Автогарата в Свиленград окончателно остава в центъра на града – там, където е от десетки години насам. Това стана ясно, след като в законоустановения 14-дневен срок от Община Свиленград не са обжалвали постановеното от Хасковския административен съд, че решението на Общинския съвет /ОбС/ новата автогара „Бойдеви“ да е начална, междинна и крайна спирка, считано от 1 септември 2019 г., е незаконосъобразно.

Както „Старият мост“ писа, по предложение на екскмета Георги Манолов и с решение на ОбС „Бойдеви“ бе определена за начална и крайна спирка на всички междуселищни автобуси. Преди това за изграждане на обекта общината продаде на ЕТ „Бойдеви - Димитър Бойдев“ общински терен с площ 1 189 кв. м до хипермаркет „Жанет“, като първоначално определената цена бе 27 394 лв.

Междувременно обаче четирима тогавашни общински съветници - Христо Щерев, Стамо Димитров, Иван Андреев и Христо Минков, изразиха несъгласие с това скандално решение, определяйки го като незаконно, и сезираха Окръжната прокуратура в Хасково. Отделно собственикът на „старата“ автогара до хипермаркет „Билла“ в центъра на града - „Свиленград – Автотранспорт“ АД, пусна жалба до Хасковския административен съд. Пътници, някои от които живеещи в тукашните села, недоволстваха, че трябва да изминават голямо разстояние от „Жанет“ до центъра на града или, приемайки варианта на местната управа, да плащат допълнително за маршрутки между двете точки. Редица потребители на социалната мрежа Фейсбук също изразиха остро негодувание от преместването на автогарата.

СМ