Крими
Инструменти
Шрифт

Само за един ден - 13 февруари, трима души от община Свиленград са хванати с наркотици, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Момче и момиче от Свиленград са задържани за държане на дрога и безакцизни цигари. Вчера около 14 часа криминалисти от управлението на МВР са ги спрели с леката им кола „БМВ“ на улица „Княз Борис“ в града. 21-годишният младеж е управлявал автомобила, а спътник му е била девойка на 19 г. В хода на проверката момичето предало на криминалистите плик със суха листна маса с тегло 17,3 грама, реагираща на канабис при полеви нарко тест. Водачът е отказал проба с дрегер и кръвна проба за наркотици. Последвали са процесуално-следствени действия в дома на младежа в кв. „Изгрев“, където откриват 2 000 къса цигари без бандерол, за които е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Младежите са задържани до 24 часа.

Също за държане на наркотик в ареста е и 23-годишно момче. Вчера териториалните полицаи от РУ Свиленград са му извършили проверка в с. Капитан Андреево. Младежът от с.Чернодъб шофирал лек автомобил „Мазда“, в който е открита суха листна маса с тегло 0,7 грама. Полевия наркотест е отреагирал на канабис.

СМ