19
Пет, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Пътната връзка от магистрала „Марица“ към паркинг „Генералово“ няма да бъде отваряна за товарните автомобили. Това съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ на своя сайт след като Общинският съвет и граждани остро протестираха срещу подобно решение.

Институциите ще търсят други възможности за решаване на проблема със задръстванията и километричните опашки от тежкотоварни превозни средства преди зоната на ГКПП „Капитан Андреево“, се казва в съобщението на АПИ. Както „Старият мост“ пръв писа, цялата ситуация възникна след изказване на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на парламентарния контрол на 31.01.2020 година в Народното събрание. Тя заяви от трибуната, че се предвижда отваряне на старата отбивка от магистралата към Капитан Андреево, за да се насочи опашката от камиони към селото.

След това изказване хората от околните села направиха подписка против това намерение, изпращайки я на всички отговорни институции.

От КАТ - Хасково също са отказали да съгласуват проекта за отваряне на пътната връзка. От АПИ посочват, че дългосрочно решение на проблема с колоните от тирове е увеличаването на проскателната способност на граничния пункт и изграждане на зона за изчакване с достатъчно паркоместа. Това обаче било в компетентността на повече институции, а те изразяват готовност да координират действията.

СМ