25
Вт, Юни
21 Нови статии

Митница
Инструменти
Шрифт

Петима души са подали документи за участие в конкурса за конкурс за компютърен специалист в свиленградската митница. Това стана ясно след изтичането на крайния срок – 30 юни. Според запознати, кандидатите са местни хора. Тепърва документите на петимата ще бъдат разгледани, след което допуснатите ще се явят на тест за професионална компетентност и психологическа пригодност и интервю.

Спечелилият конкурса ще бъде назначен на длъжността „старши експерт“ в сектор „Експлоатация на информационни системи“ към централното митническо управление, а местоработата ще е в митница Свиленград. Щатът е вакантен от близо 1 година, след като предишният титуляр премина на друга работа.

Минималната основна заплата на новоназначения компютърен специалист ще е 396 лева. В тукашната митница четирима поддържат сървъра и компютрите и са на разположение по всяко време на денонощието, докато в пловдивската, която е много по-малка, тази дейност се извършва от 12 души, обясниха от управлението. Многото работа, съчетана с ниското възнаграждение, е причина за текучеството при компютърните специалисти в митница Свиленград.

СМ