18
Чет, Апр
23 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанин в състава на нашите

Втора победа записаха момчетата на България до 12 г. на много престижен турнир в Резато (Италия). Родните таланти, сред които и свиленградчанче, записаха успех с 2:1 победи над домакините от Италия.

В първата си среща българчетата разгромиха с 3-0 победи Босна и Херцеговина,  Калоян Шиков победи със 7:6(7), 2:6, 6:3, Виктор Атанасов се наложи с 6-3, 6-3, а двойката ни Руси Георгиев и Калоян Шиков отстъпи с 4:6, 3:6. С втората си победа българчетата си осигуриха място на полуфиналите.

Момчетата са в състав: Виктор Атанасов (ТК "Бароко Спорт", гр.София), Калоян Шиков (ТК "Ямбол 2005", гр.Ямбол) и Руси Георгиев (ТК "Свиленград") с треньор Руси Гюров. Те попаднаха в предварителна група с тимовете на Италия, Босна и Херцеговина и Израел.

При момичетата България отстъпи драматично с 1:2 победи на Мексико. Анастасия Бързакова победи с 6-0, 6-3, Рая Стайкова отстъпи с 1.6, 3:6, а в решителната среща на двойки загубихме с 2:6, 5:7.

В първата си среща момичетата се наложиха с 2:1 победи над Босна и Херцеговина. Днес българките излизат в решителен мач с Израел за място на полуфиналите. Момичетата са в състав: Никол Иванова (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София), Анастасия Бързакова (ТК "Виа Тенис Стар", гр.София) и Рая Стайкова (ТК "Свиленград") с треньор Невена Георгиева. Те са в предварителна група с отборите на Мексико, Босна и Херцеговина и Израел.

Двама наши изявени тенисисти - Руси Георгиев и Рая Стайкова от ТК „Свиленград“, са включени в българските отбори за момчетата и момичета до 12 г. за участие в много престижния турнир в Резато. В тази надпревара се участва само със специална покана от организаторите, като България се явява за втори път, благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис.

Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки. Отборите са разпределени в две групи от по четири, а първите два се класират за полуфиналите.

Както в. „Старият мост“ писа наскоро, Руси Георгиев стана шампион на двойки на Държавното лично първенство по тенис на открито до 12 г. в София. Свиленградчанинът достигна до полуфинала на сингъл. На полуфинала на първенството се класира и другата наша талантлива тенисистка - Рая Стайкова.