25
Съб, Май
17 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Георги Георгиев е поставен под № 1 в основната схема

Близо двойно по-малко състезатели ще вземат участие в международния тенис турнир „Свиленград къп“, който стартира днес на кортовете край Марица и ще продължи до 13 септември. От предварително направените 130 заявки в Свиленград пристигнаха 62 тенисисти.

Причината е продължаващата пандемия от коронавирус в света, която възспира много от състезателите, казаха организаторите на традиционния турнир от тукашния тенис клуб. От участие се отказаха представителите на Франция, Германия, Италия, Сърбия, Гърция, Русия и др. Чуждестранните тенисисти са едва 6 - четири момичета от Румъния, едно от Македония и 1 момче от Турция. Всички останали са състезатели от български клубове.

Състезанието е от календара на Европейската тенис асоциация и е за юноши и девойки до 14 години. Свиленград е домакин за 19-а поредна година.

Под № 1 в основната схема при момчетата е поставен свиленградчанинът Георги Георгиев. Гого в момента е най-силният български състезател в своята възрастова група. Наскоро той стана двоен републикански шампион – на сингъл и на двойки, на Държавното първенство на открито за юноши до 14 години, провело се в София. От идната година талантливият ни тенисист ще се състезава сред 16-годишните. Пред в. „Старият мост“ той сподели, че е радостен да приключи състезателния календар за 2020 г. в своята възраст с участие в „Свиленград къп“. В свиленградския клуб направих първите си стъпки в тениса и завоювах първите си успехи, припомни Георги, който в момента е състезател на ТК „Хасково 2015“.

Организаторите от ТК „Свиленград“ заявиха, че са предприети всички необходими мерки за предпазване от коронавирус. Преди двубоите на състезателите ще бъде измервана температурата, ще се извършва постоянна дезинфекция, в съблекалните ще се допуска по един човек и пр.

Николай Колев