Тенис
Инструменти
Шрифт

 Свиленградчанинът Георги Георгиев с най-голям принос за бронзовите медали на нашите

Добре се представиха юношите на България до 14 години на турнира по тенис за Европейската зимна купа, провел се от 6-и до 9-и февруари в руския град Казан. В спор за бронзовите медали нашите национали, сред които бе и свиленградчанинът Георги Георгиев, се наложиха над Швеция с 2-1 победи.

В първата среща Анас Маздрашки поведе със сет, но отстъпи с 6-4, 3-6, 1-6 на Емил Киндхулт. След това нашият Георги Георгиев разгроми с 6-0, 6-3 Даниел Маргоулис. В решителната среща по двойки Павел Маринов и Георги Георгиев победиха с 6-1, 7-6(7) Алберт Видел и Даниел Маргоулис.

В първия кръг на турнира нашите национали елиминираха отбора на Латвия, надделявайки с 3:0. Георги Георгиев разгроми с 6-2, 6-0 Максим Казанчевс. Павел Маринов се наложи със 7-6, 6-2 над Стефанс Аудринс. В срещата по двойки Анас Маздрашки и Георги Георгиев победиха с 6-2, 6-3 Казанчевс и Аудринс.

Във втория кръг съперник на нашите бе съставът на Полша. След оспорвани двубои българските тенисисти отстъпиха с 1:2. Така те останаха да се борят за третото място с отбора на Швеция. За победата над скандинавския тим основна заслуга има възпитаникът на свиленградския тенис клуб Георги Георгиев, който от есента на миналата година премина в ТК „Хасково 2015“.

Освен България, в турнира участваха тимовете на Беларус, Естония, Финландия, Латвия, Полша, Русия и Швеция.