28
Вт, Май
17 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

 Свиленградският тенис талант  Георги  Георгиев за втори път стана двоен шампион на България – на сингъл и на двойки. Двете титли той завоюва на зимното лично държавно първенство за юноши до 14 години, провело се миналата седмица в залата на ТК “Атаро Клима“ в Пловдив. Така затвърди шампионския си дубъл от 2018 г., когато се състезаваше във възрастовата група до 12 години.

В Пловдив Георги доказа високата си класа, като по пътя си до титлата на сингъл победи последователно Мартин Павлов от ТК “Славия Бомел“- София с 6:0, 6:1, Димитър Чилов от ТК “Августа Траяна“- Ст. Загора с 6:3, 6:2, Виктор Киров от ТК “ Виа Тенис Стар“ - София с 6:3, 6:2, а на финала разгроми състезателя на  ТК “Супер Спорт“- Варна Павел Маринов с резултат 6:1, 6:0. Варненецът е партньор на двойки на нашето момче и двамата заедно спечелиха четвъртата си  шампионската титла от държавни първенства в Пловдив. Така, без да загуби и сет в най-важния за календара на БФТ зимен тенис турнир, Георги затвърди позицията си на номер 1 в националната ранглиста за 2020 година, с която и завърши календара за 2019 година

.Свиленградчанинът, който вече е състезател на ТК “Хасково 2015“, убедително доказа, че ще бъде водеща ракета в националния отбор на България за юноши до 14 години в предстоящото през месец февруари 2020 година Европейско отборно първенство. Още през месец януари пък му предстои участие в три турнира от най-високата категорията на Тенис Европа, които ще се проведат в Русия и Франция.

Впечатляващото е, че Георги съчетава тежкия си тенис календар с отличен успех в училище като редовен ученик в Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково. До 2019 година той бе възпитаник на ОУ “Иван Вазов“ в Свиленград. 

Въпреки че от есента Георги учи и тренира в Хасково, част от подготовката му все още протича на тенис кортовете край Марица и при треньорите на ТК „Свиленград“.