19
Сря, Юни
23 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Талантливият тенисист на на ТК „Свиленград“ се сбогува с родния си клуб, заминава за Хасково

Състезателят на ТК „Свиленград“ Георги Георгиев спечели Мастърс турнира сред 13-годишните, провел се от 4 до 6 октомври на кортовете край Марица, отново доказвайки, че е един от най-добрите български тенисисти в своята възраст. Невероятният Гого победи на финала с 2:0 сета коравия си съперник Анас Маздрашки от ТК „Егалите“ - Несебър, спечелвайки купата.

При момичетата трофея спечели Йоана Константинова/„Плевен – ПСК“- Плевен/, побеждавайки на финала с 2:1 сета в изключително оспорван мач Елизара Янева/ „Стоянстрой“ - Пловдив/.

Наградите на победителите връчи Николай Манчев, отговарящ за турнирите в Българската федерация по тенис.

Мастърсът е най-силният турнир през годината в България. В състезанието участват осемте най-добри български състезатели в отделните възрасти. Надпреварата, провела се на кортовете на ТК "Свиленград", за трета поредна година е за наградите на SPORT DEPOT. От най-голямата верига магазини за спортни стоки в България бяха осигурили награден фонд от 4 хиляди лева за състезанието. Сумата бе разпределена между призьорите в отделните възрасти във вид на ваучери за закупуване на спортни стоки от компанията.

Всъщност приключилият в неделя Мастърс бе последният турнир, в който 13-годишният Георги Георгиев се състезава от името на ТК „Свиленград“. От тази есен елитният ни състезател, чийто спортен път започва през 2010 г. тук, когато е едва на 3 години и 10 месеца, ще продължи образованието си в Хасково, като ще бъде картотекиран в тамошния тенис клуб. На раздяла президентът на свиленградския клуб Красимира Цингова произнесе прочувствено слово, връчвайки му през сълзи на очи плакет и благодарствено писмо от името на клуба.

Николай Колев