24
Сря, Юли
35 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

 През изминалата седмица Георги Георгиев спечели първия държавен турнир от новия годишен календар 2019/2020 г. на Българската федерация по тенис, който се проведе на кортовете в Хасково. Безспорен фаворит, Гого беше поставен първи в основната схема на турнира за юноши до 14 години.

По пътя към финала той победи безапелационно Виктор Киров от ТК “Виа Тенис Стар“ - София с резултат 6:3, 6:0, Ивайло Симеонов /ТК“Дряново“/ - 6:2, 6:0, Ангел Владов / ТК“Супер спорт“-Варна/ - 6:1, 6:1. На финала свиленградчанчето се наложи в два сета над Анас Маздрашки от ТК“Егалите“ - Несебър с 6:3 и 6:4.

Така Георги затвърди позицията си на тенисист №1 в държавната ранглиста за юноши до 14 години, с която завърши 2019 година. През месец септември талантливият наш тенисист все още като състезател на ТК “Свиленград“ спечели заключителния турнир на Българската федерация по тенис и стана „Мастърс шампион“ на България за 2019 година. Титлата от проведения сега в Хасково държавен турнир Гого извоюва вече като част от отбора на ТК “Хасково 2015“. Тринадесетгодишното момче от тази есен е ученик в хасковската езикова гимназия и тренира на кортовете в Кенана под ръководството на бащата на Григор Димитров – Димитър Господинов.

На снимката: Георги Георгиев и победителката при девойките до 14 години Елизара Янева от ТК „Стоянстрой“ - Пловдив

СМ