17
Сря, Юли
31 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Руси Георгиев и Рая Стайкова от ТК „Свиленград“ са включени в българските отбори за момчетата и момичета до 12 г. за участие в много престижен турнир в Резато (Италия).

В тази надпревара се участва само със специална покана от организаторите, като България се явява за втори път, благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис.

Мачовете ще бъдат съставени от два сингъла и среща по двойки.

Отборите са разпределени в две групи от по четири състава. Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите.

Момчетата са в състав: Виктор Атанасов (ТК "Бароко Спорт"- София), Калоян Шиков (ТК "Ямбол 2005") и Руси Георгиев (ТК "Свиленград") с треньор Руси Гюров. Те попаднаха в предварителна група с тимовете на Италия, Босна и Херцеговина и Израел.

Момичетата са в състав: Никол Иванова (ТК "Виа Тенис Стар" - .София), Анастасия Бързакова (ТК "Виа Тенис Стар"/ и Рая Стайкова (ТК "Свиленград") с треньор Невена Георгиева. Те са в предварителна група с отборите на Италия, Босна и Херцеговина и Израел.

Както в. „Старият мост“ писа наскоро, Руси Георгиев стана шампион на двойки на Държавното лично първенство по тенис на открито до 12 г. в София. Свиленградчанинът достигна до полуфинала на сингъл. На полуфинала на първенството се класира и другата наша талантлива тенисистка Рая Стайкова.

Снимка : БФТ