15
Съб, Юни
30 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Международен турнир по тенис „Свиленград къп“ за юноши и девойки до 16 г. се провежда на кортовете край Марица.

В надпреварата от календара на Тенис Европа, която ще продължи до 1 май, се включиха 56 момчета и 56 момичета от България, Русия, Румъния, Словения, Гърция, Франция, Турция, Сърбия, Македония и Полша. Очертава се силен турнир не само заради големия брой участници от десет държави, но и заради високите постижения на много от тях, каза Красимира Цингова, президент на ТК „Свиленград, организатор на състезанието.

За съжаление, в битките за медалите не е включен един от най-добрите български състезатели Георги Георгиев, който по същото време ще участва в международен турнир за юноши до 18 години от световната тенис верига АТF в Истанбул. Следващата седмица свиленградчанинът ще мери сили в още един турнир от същата верига в Турция.

Заради пандемията от коронавирус се спазват всички противоепидемични мерки, разпоредени от Българската федерация по тенис, заявиха организаторите на турнира. Всички участници и придружаващите ги лица са със сертификати за направени PCR тестове. Финалните двубои на турнира, който стартира на 24 април, ще се проведат на 1 май.