30
Чет, Май
17 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Георги Георгиев стана двоен победител на силния международен турнир за юноши и девойки до 14 години „Свиленград къп“. Той спечели купите и на двойки, и на сингъл.

В тандем с Павел Маринов от варненския ТК „Супер Спорт“ не оставиха никакъв шанс на съперниците си в състезанието по двойки. На финала двамата се наложиха с 6-2 и 7-5 над Александър Василев/ ТК Черно море Елит“- Варна/ и Ангел Владов от същия клуб.

Талантливият наш тенисист, който от две години е състезател на ТК „Хасково 2015“, бе най-добър и на сингъл, макар че във финалния двубой прояви известно колебание, отстъпвайки първия сет на партньора си на двойки Павел Маринов, срещу когото се изправи в спор за купата. Битката между двамата остана напрегната и в третия сет, но все пак Георги, който е водач в националната ранглиста, се увенча с крайния успех. В началото на двубоя бях притеснен, защото играех на „собствен“ терен и чувствах голяма отговорност за победа, сподели пред „Старият мост“ Георги. Добре, че постепенно се освободих от напрежението и успях да вляза в ритъм, откровен бе той.

Свиленградчанката Рая Стайкова, въпреки крехката си възраст - едва на 11 години, също постигна успех на турнира. В състезанието на двойки тя достигна до финала заедно с партньорката си Габриела Георгиева от Асеновград, но малшанс им попречи а да се преборят за купата. Рая, която е с 2-3 години по-малка от останалите състезателки, се включи и в битката на сингъл с „каките“, но отпадна още в началото от по-опитна съперничка. Победителки при момичетата на двойки станаха Росица Денчева/ ТК Плевен 90“/ и Ива Иванова/ ТК „Аугуста Траяна“ - Ст. Загора/. а на сингъл купата завоюва Росица Денчева.

Наградите на победителите връчи президентът на ТК „Свиленград“ Красимира Цингова.

Международният турнир в Свиленград, който е от календара на Европейската тенис асоциация, се проведе за 19 пореден път. Заради пандемията от коронавирус обаче на кортове край Марица се явиха двойно по-малко състезатели. От направените предварително 130 заявки, в битките се включиха 62 тенисисти. Чуждестранното участие включваше четири момичета от Румъния, едно от Македония и едно момче от Турция. За разлика от предишни години отсъстваха представители от Франция, Германия, Италия, Сърбия, Гърция, Русия и др.

Турнирът премина при перфектна организация от страна на домакините от ТК „Свиленград“ , като се спазваха всички противоепидемични мерки.

На снимките:

1. Красимира Цингова връчва купата на Георги Георгиев

2. Гого в акция

3. Финалистите на сингъл при девойките и юношите на турнира

4.  Класиралите се на второ място на двойки Габриела Георгиева от Асеновград и свиленградчанката Рая Стайкова