14
Нед, Юли
18 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Никол Бюлбюлева (ТК „Свиленград“) отново спечели първо място, този път на силния регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 10 години в гр. Нова Загора.

Седмица преди това тя стана шампион и на регионалния турнир в Хасково, за което „Старият мост“ писа.

Надпреварата от календара на Българската федерация по тенис в Нова Загора се проведе на 07.10.2023 г. В състезанието участваха момичета и момчета от Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Нова Загора, Кърджали, Харманли и Свиленград. След четири безапелационни победи талантливата свиленградска тенисистка триумфира в турнира, като на финала победи с 4:1 представителката на ТК „ДМ Тенис“ – Стара Загора, Симона Савова.

Заради добрите игри и призовите места, които спечели Никол през настоящата година, тя е поканена да участва във "Финален Мастърс Киндер+ турнир на шампионите до 10 год.", който ще се проведе от 14 до 18 октомври 2023 г. в град Пловдив. Победителят и финалистът в „Киндер+ турнир на шампионите" ще получат възможността да участват в Международния Мастърс турнир в Испания, като разходите по участието ще бъдат поети от Българската федерация по тенис.

Семейството на Никол, както и самата тя, изказват своята благодарност на главния виновник за всичките й успехи – нейната треньорка, уважаваната Елена Цингова, от свиленградския клуб по тенис на корт.