14
Пет, Юни
30 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Никол Бюлбюлева от ТК „Свиленград“ спечели първото място на регионалния турнир по тенис за момичета и момчета до 10 години в Хасково.

Надпреварата бе от календара на Българската федерация по тенис.

В турнира участваха 13 момичета от Пловдив, Пазарджик, Хасково, Димитровград, Стара Загора, Кърджали, Харманли и Свиленград.

След четири безапелационни победи Никол триумфира в турнира, като на финала победи с 4:1 най-добрата ракета на домакините от ТК „Хасково“ – Кайра Алексиева. Интересното при Никол Бюлбюлева е, че започва да се състезава официално през месец април тази година, без никакъв опит. От тогава тя не пропуска да участва във всеки следващ турнир, организиран от Българската федерация по тенис, като въпреки че няма навършени 10 години, участва и в турнири за 12 и 14 годишни. За няколко месеца, благодарение на много труд, упоритост, тренировки и лишения, от пълен аутсайдер тя успява да достигне до призовите места на няколко силни български и международни турнири. Треньорка на Никол е уважаваната Елена Цингова от местния клуб по тенис на корт, на която, както и на цялата фамилия Цингови тя е много благодарна!

При момчетата на турнира в Хасково победител стана Митко Генов от домакините. Свиленградчанинът Дейвид Христов се класира на трето място, побеждавайки Александър Нешев от ТК „Орфей“ – гр. Кърджали.