19
Пет, Апр
28 Нови статии

Шахмат
Инструменти
Шрифт

Едва 0,5 точки разделиха Виктория Радева от първото място

Виктория Радева, чиито корени са от свиленградското село Сладун (б.ред.: баща ѝ Славей Радев е оттам), завоюва второ място на традиционния турнир по класически шахмат „Средиземноморско цвете“, който се проведе от 5 до 11 март в Риека/ Хърватска/.

Вики завърши с 6 точки, а победител е украинката Евгения Долуханова с 6,5 т. На трето място се класира представителката на домакините Барбара Сухала с 5,5 т.

Турнирът премина в 9 кръга - всеки срещу всеки. Интересното е, че Радева победи в директните си двубои и двете медалистки, но не успя да реализира 2 партии с други противнички, в които завърши реми.

Шахматния фестивал „ Средиземноморско цвете“/Cvijet Mediterana/ е един от малкото в света, в които участват само жени, одобрени от организатора Иван Мандекич и се проведе за 23-ти път. Надпреварата е посветена на международния празник на жените и по традиция се открива пред Община Риека.

След кратка почивка Виктория Радева ще се включи в надпреварата на Европейското първенство за жени, което ще се проведе от 17 до 30 март в Петровац/ Черна гора/.

 

На снимката: Виктория Радева в ляво (с черната коса)