19
Сря, Юни
27 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Малко недостигна на Филип Магалчев и Веселин Георгиев да се класират първи

С два сребърни медала се завърна колоездачен клуб „Свиленград 1924“ от 13-ото издание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“.

Надпреварата се проведе в Сливен на 1 май. Над 200 състезатели в различни възрастови групи стартираха в етапа „Изкачване на вр. Българка“, сред тях бяха и 12-те свиленградчанчета.

Както обикновено, от нашия клуб блестящо се представиха Филип Магалчев при момчетата старша възраст и Веселин Георгиев при юноши младша. Двамата се окичиха със сребърни медали.

Филип заедно с представител на Троян успя да се откъсне от общата група 1,5 km преди финала. Въпреки че направи силен финален спринт и даде всичко от себе си, не успя да изпревари противника си.

Веско пък с още петима колоездачи на своята възраст също се откъсна от основната група, но и на него малко не му достигна да се класира първи.

Въпреки че не успя да се нареди в почетната тройка, силно представяне в Сливен направи и Павлин Льондев. Неговият талант блесна още в миналия състезателен сезон, в който има спечелени златни, сребърни и бронзови медала. Тежко счупване на подбедрица, обаче, спря победната серия на 12-годишния колоездач. В Сливен Павлин показа, че възстановителния период е минал добре. Скоро очакваме пак медали от него.

Диляна Цветкова