30
Чет, Май
18 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Първия си златен медал в колоезденето спечели 12-годишният Павлин Льондев от Свиленград. Това стана на международно състезание в София, част от календара за „Купа Долчин“. Освен най-добрите състезатели от България, в надпреварата се включиха и участници от Сърбия и Македония.

Въпреки че за пръв път се съревновава в по-горната възрастова група – момчета младша възраст, Павлин се представи блестящо. Колокритериумът се състоеше от 12 обиколки, като всяка трета бе спринт. Свиленградчанчето успя да финишира първо в два от спринтовете, което му донесе и златния медал по точки.

На ниво се представиха и другите двама наши състезатели – Филип Магалчев (момчета старша възраст) и Веселин Георгиев (юноши младша възраст). Малко обаче не им достигна да се окичат с медали.

Доволен съм от представянето и на тримата ни участници в колокритериума, сподели треньорът им Христо Христов. Той заяви, че се надява за в бъдеще момчетата да покажат още по-добри резултати и да докажат, че имат перманентно място на почетната стълбичка.

СМ