25
Вт, Юни
19 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

От три силни състезания те се завърнаха с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала

Колоездачите на „Свиленград 1924“ набират все по-голяма скорост и не спират да доказват, че имат перманентно място сред най-добрите в България. Ненапразно славата на града ни в този спорт се носи из цялата страна. От три силни състезания възпитаниците на треньора Христо Христов се завърнаха с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала. Като фаворити на клуба се очертаха Павлин Льондев, Веселин Георгиев и Филип Магалчев.

На 4 и 5 юли отборът ни се състезава в Дупница, като надпреварат бе част от календара за „Традиционна купа Долчини“. В него участие взеха 20 клуба от цялата страна. Дисциплината в първия ден бе изключително трудна - „10 км изкачване на Паничище“. В нея момчета младша възраст и момчета старша възраст бяха обединени в една група. Павлин Льондев, за когото този сезон се очертава да е много плодороден откъм медали, се нареди трети с време 37 мин. 45 сек. Нашето момче бе изпреварено единствено от двама по-големи от него състезатели, коио участват вече в по-горната възрастова група – Стефан Йовевски (КК „Хемус 1896“, 35 мин. 39 сек.) и Кристиан Минчев (КК „Несебър“, 36 мин. 34 сек.). В тази група се включиха още двама наши представители. Филип Магалчев се класира четвърти с време 37 мин. 53 сек., а Христо Гудев – 19-и с 56 мин. 16 сек. Средната скорост на участниците бе 17 км/ ч. В изкачването при юноши младша възраст Веселин Георгиев от КК „Свиленград 1924“ спечели златния медал. Той завърши етапа с време 33 мин, а средната скорост на състезателите бе 18,6 км/ч.

На 5 юли пък бе „Критериум Община Дупница“. Тук при момчетата младша възраст Павлин Льондев отвя конкуренцията и се окичи със златото. При награждаването всички присъстващи избухнаха в бурни аплодисменти. Другите наши представители – Атанас Джемпърлиев и Николай Петков, се класираха съответно на 9-о и 15-о място. Представянето на това състезание бе изключително силно за Веселин Георгиев. Той затвърди златния си медал от „10 км изкачване на Паничище“, след като се класира първи и в критериума във възрастова група юноши младша. При момчетата старша възраст най-добре от свиленградчанчета се представи Филип Магалчев, който се класира пети. Христо Гудев се нареди 20-и, Господин Дичев – 22-ри, а Никола Колчев – 26-и.

На 30 юни и 1 юли КК „Свиленград 1924“ взе участие в първия Държавен личен отборен шампионат на шосе за 2020 г., който се проведе в Сливен. Състезанието бе от календара на Българската федерация по колоездене. В двата състезателни дни се включиха общо 112 участници от клубове от цялата страна. Много добро представяне направи Павлин Льондев, който се класира втори в дисциплината „Общ старт“.

Състезателите на Свиленград показаха спортен апетит за медали и при надпреварата за купа „Пазарджик“, която се проведе на 27 юни. Тук само малшансът попречи на Павлин Льондев да се класира на първо място в колокритериума. Едва няколко обиколки преди финала той бе избутан от колоездач от друг клуб и падна. Въпреки това нашето момче успя да покаже силен спортен дух, да се изправи и продължи състезанието, като завърши на второ място при момчетата младша възраст. При момчетата старша възраст Филип Магалчев се окичи с бронзов медал, въпреки противников опит да бъде съборен по непозволен начин. Веселин Георгиев също се нареди на трето място при юноши младша възраст. Той показа завидни умения, но липсата на съотборници по трасето, които да му помагат, бе основен фактор за това да не се класира на първо място.

От КК „Свиленград 1924“ изказват благодарност към ръководството на клуба и всички спонсори, без които участието в състезанията не би било възможно.

СМ