19
Нед, Май
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Ремонтираният Диагностично-консултативен блок на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в Любимец бе тържествено открит днес, Велики понеделник. На събитието присъстваха областният управител на Хасково Станислав Дечев, народният представител от ГЕРБ д-р Георги Станков, кметът на Любимец Анастас Анастасов, доц.д-р Иван Чавдаров-управител на най-голямата болница за рехабилитация на детска церебрална парализа „Св.София“, председателят на Общинския съвет в Любимец Мария Станкова, д-р Дечев-управител на болницата в Павел баня, д-р Златка Чанкова- управител на МБАЛ Харманли, директори на медицински и учебни заведения, на общински и обществени институции.

Общинската болница в Любимец вече мери сили с наложени специализирани рехабилитационни центрове в страната. Тук едва 22% от пациентите са от област Хасково. Останалите са от цялата страна, а вече започват да идват и пациенти от чужбина. Това е постигнато, благодарение на управителя Иван Илиев, на безграничния ентусиазъм на доц. Живко Колев, на екипа от лекари, рехабилитатори, физиотерапевти, специалисти и обслужващ персонал. Всички те са обединени от мисията да помагат на деца и възрастни в процеса на възстановяване от тежки заболявания и травми.

Кметът на община Любимец Анастас Анастасов подчерта, че днешното събитие е поредното добро дело, което правят за предоставяне на качествени медицински услуги в Любимец. За 7 години болницата тук е коренно преобразена, дори възкресена. „Започнахме заедно, постепенно с благоустрояване, със създаване на удобства за лекуваните хора. До днес, когато разширяваме дейността на болницата и то по един изключително модерен и европейски модел“, обясни Анастас Анастасов. „За една година превърнахме четвъртия етаж в модерно отделение за рехабилитация, най-вече за деца, болни от церебрална парализа“.

Народният представител д-р Георги Станков припомни на всички недалечната 2011 година, когато кметът е потърсил помощ за спасяване на болницата. „Днес вие виждате за тези няколко години и с огромните усилия на кмета и на екипа на болницата, какво е постигнато. Аз се гордея, когато близки и колеги от страната ме питат вярно ли е, че в Любимец имате толкова модерна болница и толкова квалифициран персонал, за които се говори в цяла България. Затова аз Ви благодаря и Ви моля, не забравяйте от къде тръгнахме и какво постигнахме всички заедно“, подчерта д-р Георги Станков.

Областният управител Станислав Дечев поздрави всички за свършената работа. „В наверечието на Великден се събираме заедно в болницата, за да открием едно добро дело. Но за да се случи това добро дело, се изисква много работа. Работа от правителството, за да отпусне средства за тази болница, работа от директора и екипа му, от кмета и от народните представители, за да се изработят проектите и да се случи това възкресение на болничното заведение. Вярвам, че днес сте убедени, че когато всички работим заедно и вървим в една посока, добрите дела се случват. И по-важното - стигат до тези, които имат нужда от тях“.

Доц.д-р Иван Чавдаров-управител на болница „Св.София“, призна, че е силно впечатлен от това, което вижда в Любимец. Той поздрави колегите си професионалната работа и обеща съдействие за още по-модерно оборудване в специалзирината болница за рехабилатация и връчи сертификат за професионална квалификация на най-добрия рехабилитатор Георги Караатанасов. Управителят на болницата в Любимец Иван Илиев благодари на всички за грижите не пропусна да поздрави своите колеги за любовта и топлотата, с които приемат и обслужват пациентите.