19
Пет, Авг
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Българският зъболекарски съюз обяви д-р Христо Виделов за стоматолог на годината. Призът „Лекар по дентална медицина“ се присъжда ежегодно и е с национално значение, като се отличава по един зъболекар от всяка област в страната.

Наградата си д-р Виделов получи на тържествена церемония на 25 януари в парк-хотел „Москва“ в София. Дипломът бе връчен лично от председателя на Управителния съвет на БЗС д-р Николай Шарков.

„Всяка година се приемат предложения в УС на хасковската районна колегия на БЗС за тази награда и се обсъждат, за да се прецени кой е най-подходящият кандидат. Д-р Христо Виделов беше предложен и единодушно подкрепен от колегите от Свиленград и от д-р Борис Кючуков от Любимец. Той е специалист с голям клиничен опит и изключително уважаван от останалите стоматолози. Преминал през всички здравни реформи, продължаващ да работи и да бъде търсен от пациенти и колеги“, сподели за „Старият мост“ д-р Екатерина Атанасова – председател на РК на БЗС-Хасково.

Д-р Христо Виделов е роден на 13 декември 1950 г. в Свиленград. Завършил е местната гимназия „Д-р Петър Берон“, след което стоматология в Медицинска академия - София. Дипломира се през 1977 г. По-късно е придобил и специалност „Обща стоматология“. Вече над 40 години практикува професията си. Семеен, с двама сина.

„За мен е голяма чест да получа това признание. Благодаря на колегите си, които ми се довериха и засвидетелстваха своето уважение. Пожелавам на тях и семействата им здраве и професионални успехи“, сподели д-р Виделов.

Диляна ЦВЕТКОВА